• Turkhane Logo

Gazeteci Zeyrek: CHP’nin Ankara ve İstanbul adayları kesinleşti

Gazeteci Yazar Deniz Zeyrek, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Ankara adayının Mansur Yavaş, İstanbul adayının da Ekrem İmamoğlu olduğu iddiasını gündeme getirdi.

16:21 15 Aralık 2018 Cumartesi
Gazeteci Zeyrek: CHP’nin Ankara ve İstanbul adayları kesinleşti
Gazeteci Yazar Deniz Zeyrek, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Ankara adayının Mansur Yavaş, İstanbul adayının da Ekrem İmamoğlu olduğu iddiasını gündeme getirdi.

Fox Tv’ye konuk olan Deniz Zeyrek,  ‘Ankara için Mansur Yavaş kesinleşti mi?’ sorusuna “Evet Ankara için Mansur Yavaş, İstanbul için de Ekrem İmamoğlu kesinleşti. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim” dedi.

İYİ PARTİ, ANKARA VE İSTANBUL’DA CHP’NİN ADAYINI DESTEKLEYECEK

CHP ve İyi Parti liderleri hafta içerisinde bir araya gelerek 2019 yerel seçimlerde birlikte hareket etme kararı almıştı. İyi Parti, İstanbul ve Ankara’da aday göstermeyerek CHP’nin adayını destekleyeceğini açıklamıştı. Seçim ittifakının ardından gözler CHP’nin İstanbul ve Ankara adayının kim olacağını çevrildi. Ankara’da yaşanan siyasi gelişmeleri yakından takip eden Deniz Zeyrek, CHP ve İyi Parti ittifakı ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.


İSTANBUL’DA EKREM İMAMOĞLU KESİNLEŞTİ

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun isminin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için kesinleştiğini belirten Zeyrek, “Büyük ihtimalle ayın 18’inden sonra büyük şehirler açıklanacak. İstanbul başka bir tarihte lansman gibi büyük gösterişli bir törenle yapılacak. İki aday da kesinleşti. Çünkü Mansur Yavaş meselesi isimle ilgili değil parti ile ilgiliydi. O sorun da çözüldükten sonra kesinleşti.” şeklinde konuştu.

ANKARA’DAKİ YARIŞ KAFA KAFAYA OLACAK

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının 2014’deki adayı Mansur Yavaş olacağını vurgulayan Deniz Zeyrek, Ankara’da yapılan seçim anketlerinde AKP ve CHP adayının kafa kafaya yarıştığını ifade etti. Bazı isimlerin ön plana çıktığı fakat yasalara göre bu isimleri zikretmeyeceğini söyleyen Zeyrek, “Ankara’da çok çekişmeli bir yarış olacak gibi görünüyor. Kafa kafaya hatta birinin önde olduğunu söylüyor bütün anketler. Yani AK Parti için daha zor bir süreç olacak gibi görünüyor.” ifadesi kullandı.

Son güncelleme: 16:21 15.12.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı