• Turkhane Logo

Gazeteci Mehmet Baransu’nun avukatı Çiğdem Koç, Özgür Özel’e böyle tepki gösterdi:

"Yalan, kesinleşmiş tek hükmü yok, terörist de diyemezsin"

07:32 29 Eylül 2022 Perşembe
Gazeteci Mehmet Baransu’nun avukatı Çiğdem Koç, Özgür Özel’e böyle tepki gösterdi:
"Yalan, kesinleşmiş tek hükmü yok, terörist de diyemezsin"

Mersin’de polisevine düzenlenen saldırının ardından saldırıyı gerçekleştiren Dilşah Ercan’ın CHP’nin raporunda ‘gazeteci’ olarak yer aldığı iddialarına cevap veren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in gazeteci Mehmet Baransu hakkında alenen yalan söylemesi avukatı Çiğdem Koç’u çileden çıkardı.

Dilşah Ercan’ın olayında partisini savunurken iktidarın ağzıyla konuşan Özgür Özel, TBMM yaptığı basın toplantısında gazeteci Mehmet Baransu’yu terörist olmakla suçlamıştı. Özgür Özel, ‘‘“2012 yılında Mehmet Baransu’ya ne diyordunuz kardeşim? Ey AK Partililer, ey Süleyman Soylu! 2012’de Mehmet Baransu baştacı gazetecinizdi. Silivri’de müebbet hapis, terörist. Ne diyeceğiz Mehmet Baransu’ya? Ekrem Dumanlı firari terörist, baş tacıydı.’’ İfadelerini kullanmıştı.

Özgür Özel’in partisini savunmak için alenen yalan söylemesine tepki gösteren gazeteci Mehmet Baransu’nun avukatı Çiğdem Koç, müvekkili Baransu’nun tek bir kesinleşmiş hükmü olmadığına dikkat çekti.


”HUKUK ADINA VAADİNİZ BU MU? ÇOK YAZIK”

Özgür Özel’in 7 yıldır Silivri Cezaevi’nde tutsak edilen Baransu’nun müebbet hapis cezasına çarptırıldığı yalanını söylediğine dikkat çeken Çiğdem Koç, ‘‘Ayıp değil mi Özgür Özel. Baransu hakkındaki aşağılık algıdan haklılık devşirme çabası? Ayıp değil mi, bu yargı düzeninde hapiste bir insana “terörist” demek? Tek bir kesinleşmiş hükmü yokken “müebbet” yalanı, ayıp değil mi? Bu mu vaadiniz hukuk adına? Çok yazık!’’ ifadelerini kullandı.

”BİR YALANA, İFTİRA ALGISINA ORTAK OLUYORSUNUZ”

CHP’li Özgür Özel’in Baransu’nun neden yargılandığını bilmeden iftira attığını kaydeden Çiğdem Koç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

‘‘İnsanlara bu kadar kolaylıkla “terörist” diyebilenlerin arsızlığından arsızlık, hukuksuzluğundan hukuksuzluk beğenmek zorunda değiliz. Baransu’nun neden ve nasıl yargılandığını bile bilmeden iftira atan ve iftiradan medet uman kim varsa utanmalıdır. Muhalefet bu olamaz.   Ayıp değil mi @eczozgurozel , Baransu hakkındaki aşağılık algıdan haklılık devsirme çabası ?

Ayıp değil mi, bu yargı düzeninde hapiste bir insana terörist demek?

Tek bir kesinleşmiş hükmü yokken müebbet yalanı, ayıp değil mi?

Bu mu vaadiniz hukuk adına?

Çok yazık! https://t.co/7jH2NvfeQ3 — ÇİĞDEM KOÇ (@cigdemkc) September 28, 2022 ”MUHALAFET OLMAK BU DEĞİL, İNSANLARI YAFTALAYAMAZSINIZ”

Bir kez daha söylüyorum; Baransu’nun avukatı olarak söylüyorum. Bir yalana, iftira algısına ortak oluyorsunuz. Siz Baransu’ya terörist diyemezsiniz! İnsanların neden ve nasıl hapiste olduğunu yok sayarak yaftalayamazsınız. Muhalif olmak bu değil, buna izin verecek değiliz.’’

Bir kez daha söylüyorum; Baransu’nun avukatı olarak söylüyorum.

Bir yalana , iftira algısına ortak oluyorsunuz. Siz Baransu’ya terörist diyemesiniz! İnsanların neden ve nasıl hapiste olduğunu yok sayarak yaftalayamazsınız.

Muhalif olmak bu değil, buna izin verecek değiliz. Bir kez daha söylüyorum; Baransunun avukatı olarak söylüyorum.

Bir yalana , iftira algısına ortak oluyorsunuz. Siz Baransuya terörist diyemesiniz! İnsanların neden ve nasıl hapiste olduğunu yok sayarak yaftalayamazsınız.

Muhalif olmak bu değil, buna izin verecek değiliz. https://t.co/u8rYvZpHsZ — ÇİĞDEM KOÇ (@cigdemkc) September 28, 2022 ÇİĞDEM KOÇ DEFALARCA ANLATTI AMA İFTİRA VE ALGI OPERASYONUNU HEM İKTİDAR HEM MUHALEFET SÜRDÜRDÜ

4 Mart’ta İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Genelkurmay Başkanlığı’nın 2008 yılında imha ettiğini resmi yazıyla bildirdiği “Egemen Harekât Planı” belgesini temin ve ifşa ettiği suçlamasıyla gazeteci Mehmet Baransu’ya olmayan bir belgeden 13 yıl hapis cezası verilmişti.

Kararın verildiği gün konuşan Avukat Çiğdem Koç şu açıklamayı yapmıştı:

‘‘Balyoz kumpası davası’nda karar diye manşet atmaya başladı bazı gazeteler, içlerinde muhalif olduğunu iddia eden gazeteler ve gazeteciler de var. Bu kadar açıklamaya, bu kadar bilgiye rağmen halen bu davaya Balyoz Davası denmesi bilgisizlikle veya başka bir şeyle değil kötü niyetle açıklanabilir. Bu gerçekten de ahlaki bir durum değil. Bu davanın Balyoz’la bir alakası yoktu, bu dava “Egemen Harekat Planı” adı altında kimsenin görmediği, Taraf gazetesinde yayınlanmamış, Genelkurmay’ın 2008 yılında imha ettiğini resmi yazıyla bildirdiği bir belgeyi temin ettiği için ceza verildi.

”MEHMET BARANSU BALYOZ HABERLERİYLE İLGİLİ OLARAK HİÇ YARGILANMADI”

Mehmet Baransu Balyoz haberleriyle ilgili olarak hiçbir zaman yargılanmadı. Mehmet Baransu’nun Balyoz haberleriyle ilgili tutuklu olmadığı, Balyoz haberleriyle ilgili yargılanmadığına dair Anayasa Mahkemesi’nin kararı var. Ben bunu defalarca anlattım, defalarca yazdım. Mehmet Baransu ve kapatılan Taraf gazetesinin eski yöneticileri Ahmet Altan, Yasemin Çongar, Yıldıray Oğur Balyoz haberleri nedeniyle yargılanmadı. Bu bilgiyi bu milletin dimağına nasıl sokabilirim, nasıl anlatabilirim ben bilmiyorum.

Mehmet Baransu bu belgeyi temin, ifşa ve tahrip ettiği gerekçesiyle 3 ayrı suçlamadan yargılanıyordu. Belgeyi tahrip ettiğini yani belgeyi gördüğüne dair yani sahtecilik yaptığına dair karar vermeye utandılar beraat de veremeyecekleri için Taraf gazetesinde hiç yayınlanmamış bir belgeyle ilgili kimsenin görmediği bir belgeyle ilgili böyle bir hüküm verdiler. Bu belgeyi gören yok. Asıl Balyoz davasında karar veren hâkim ve savcıların yargılandığı bir dosya var. Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin bir dosyası. Oradaki hakim ve savcılar da “Egemen Harekat Planı” dahil bu devletin gizli belgelerini ifşadan yargılanıyorlar. Bu saçmalığı anlayabiliyor musunuz? O dosyada Mehmet Baransu’nun belgeleri bavulla verdiği, Mehmet Baransu ve Taraf gazetesinin bu belgeleri ifşa etmediği hakim ve savcıların bu belgeleri dosyaya koyarak ifşa ettiği yönünde yargılama devam ediyor.’’

Son güncelleme: 07:32 29.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı