• Turkhane Logo

​Fidanlar ağaca, ağaçlar Erdoğan’a: Kesilen ağaçlar ormanı rahatlatmak içinmiş

Erdoğan, “Ne alakası var ya? Ormanı rahatlatmak için ağaçlar kesilir” dedi.

17:32 21 Mart 2018 Çarşamba
​Fidanlar ağaca, ağaçlar Erdoğan’a: Kesilen ağaçlar ormanı rahatlatmak içinmiş
Erdoğan, “Ne alakası var ya? Ormanı rahatlatmak için ağaçlar kesilir” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ağaçlandırma seferberliği kapsamında 23 milyon haneye mektup göndereceği için kendisine yöneltilen, “Hem ağaçtan bahsediyorsunuz, hem de zarf ve mektup israfıyla ormanları yok ediyorsunuz” eleştirilerine yanıt verdi. Erdoğan, “Ne alakası var ya? Ormanı rahatlatmak için ağaçlar kesilir” dedi.
 
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 21 Mart’ın Dünya Ormancılık Günü kapsamında yaptığı konuşmada Erdoğan’ın, ağaçlandırma seferberliği için 23 milyon haneye mektup göndereceğini söylemişti.
 
Erdoğan’ın 23 milyon mektup göndermesiyse tepkilere neden olmuş, “Hem ağaçlandırmadan bahşediyor, hem de ağaçları yok ederek 23 milyon mektup gönderiyor” eleştirisi yöneltilmişti.

 
Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Milletimizle Birlikte Daha Yeşil Türkiye Buluşması’nda konuşan Erdoğan, eleştirilere yanıt verdi.
 
23 milyon mektup projesinin, aynı zamanda internet ve cep telefonunun yaygınlaşmasıyla artık hayatımızdan çıkma noktasına gelen mektubun yaşatılması yönünde de adım olacağını söyleyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Birileri kampanya yapıyor… Diyor ki, ‘Hem yeşilden bahsediyorsunuz, hem ormandan bahsediyorsunuz, hem ağaçları kesmek suretiyle zarf, mektuplarla israfa gidiyorsunuz…’ Ne alakası var ya? Şu anda ormanlarımız, yeri gelen bazı yerlerde hiç kesilmiyor mu zannediyorsunuz? Hem ormanı rahatlatmak hem de ormanlarda, bu duruma gelmiş ağaçlar kesilir, temizlenir. Onlar da bir taraftan kendi sektörlerinde bunlar kullanılır.”
 
Gazete kağıtlarının çok kaliteli ve verimli ağaçlardan üretilmediğini savunan Erdoğan, “İşte bunlardan. Burada da zarf, kağıt bunlardan elde ediliyor. 23 milyon aileye bu tohumlar gidecek. Oradan karaçam üreteceğiz ve bereketlenecek ormanlarımız. Ağzı olan herkes konuşuyor ya. Hadi onlar konuşmaya devam etsin, biz de işimize devam edelim” diye konuştu.

Son güncelleme: 17:32 21.03.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı