• Turkhane Logo

Eski DYP'lilerin oluşturduğu yeni bir parti daha geliyor

Merkez sağda yeni parti çabalarına, üçüncü bir seçenek eklendi.

13:02 27 Nisan 2019 Cumartesi
Eski DYP'lilerin oluşturduğu yeni bir parti daha geliyor
Merkez sağda yeni parti çabalarına, üçüncü bir seçenek eklendi.



Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan’ın yeni parti girişimleri gündemdeki yerini korurken, merkez sağda başka bir partinin temeli atılıyor.

Artı Gerçekten Rıfat Doğanın haberine göre içlerinde DYP’den eski isimlerin de olduğu Çoban Ateşi Hareketi, yeni partinin çekirdeğini oluşturuyor. Altı ay içerisinde kurulması planlanan yeni partinin isimlerinden Avukat Gürkan Çakıroğlu, Yerel seçimlerden sonra ise önümüze bir takvim koyduk ve planlama yaptık. Bu planlama neticesinde aşama aşama giderek partimizi yaklaşık altı ay içerisinde kurmayı planlıyoruz dedi.


Hareketin içinde Rifat Serdaroğlu, Bahatttin Yücel gibi eski bakanların olduğunu anlatan Çakıroğlu, çok yakın zamanda bir Anadolu turuna başlayacaklarını söyledi.

Çakıroğlu, Türkiyede yaşanan sorunlara dair ise şunları dile getirdi:

1923’de temelleri atılan rejim çarkları bir bir kırılarak yıkıldı. Devlet mekanizması diye bir şey kalmadı. Türkiye’de çok ciddi bir rejim sorunu var. Türkiye’deki sistemin adına Başkanlık sistemi diyemezsiniz. Modern demokratik ülkelerde böyle bir sistemin benzeri de yok çünkü bizdeki rejim doğrudan antidemokratik. Hiçbir denetim mekanizması olmayan, yasama, yürütme ve yargıyı tek çatı altında tutan bir rejime demokratik denebilir mi? Denemez! Bizde ki rejim net olarak totaliterdir.

Demokrasinin uzun süredir komada olduğunu dile getiren Çakıroğlu, 31 Mart seçim sonuçlarına dair ise şu değerlendirmeyi yaptı:

Bu seçimin en kıymetli yanı budur. Güneydoğu’da yüzde bir bile alamayan CHP’nin batıda HDP seçmeninden oy alması, yine bu seçmenlerin Mansur Yavaş’a oy vermesi ülkede ki kutuplaştırmayı yıkan devrimsel nitelikte bir olaydır ve Türkiye adına çok ama çok kıymetlidir. Bunca yıllık kutuplaştırmanın çözülmesi adına devasa bir adımdır.

Cumhur ittifakında bir çatırdama söz konusu mu? sorusuna ise şu yanıtı verdi:

Erdoğan’ın Bahçeli’ye olan ihtiyacı Bahçeli’nin Erdoğan’a olan ihtiyacından kat kat fazla bu sebeple ittifak Bahçeli istemedikçe çatırdamaz. Bahçeli bunu ister mi? Türkiye’yi resmen olmasa da fiilen yönetiyorken neden istesin ama AKP’nin kesin düşüşünü hissettiği anda da Ecevit’e yaptığını Erdoğan’a da yapar. Erdoğan’ın Türkiye İttifakı söylemi ise diğer tüm söylemleri gibi boş, konuşmaya bile değmez.

Son güncelleme: 13:02 27.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı