• Turkhane Logo

"Eski derin devletin yeni sahibi Adalet ve Kalkınma Partisi'dir"

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Yavaş ve İmamoğlu Sezgin Tanrıkulu'ndan nefret ediyorum desinler" sözünü T24'ten Şirin Payzın'a değerlendirdi.

23:35 12 Mart 2019 Salı
CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Yavaş ve İmamoğlu Sezgin Tanrıkulu'ndan nefret ediyorum desinler" sözünü T24'ten Şirin Payzın'a değerlendirdi.

O fotoğraftaki cenaze Ahmet Davutoğlunun talimatıyla Türkiyeye girmişti

Soylu hakkında Kendisi sıradan olabilir ama işgal ettiği yer sıradan değil. Sözlerini hesaplayarak söylediğini düşünüyorum” diyen Tanrıkulu, ‘Terörist cenazesinde!’  ifadeleriyle paylaşılan fotoğrafın öyküsünü de anlattı: Kobanêde hayatını kaybeden sosyalist öğrenci Aziz Gülerin cenazesi aylarca Türkiyeye getirilemedi. Cenaze getirilince ailenin taziyesine gitmiştim. Soylu o dönemdeki fotoğraftan söz ediyor. Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla o cenazenin girişine izin verildiğini Soylu bilmiyor mu? Tabii ki de biliyor.

Başıma vura vura Kürt yaptılar


Diyarbakır’da avukat olduğu dönemde kendisini sosyalist, insan hakları savunucu olarak tanımladığını ancak Ankara’ya geldiğinde Kürt kimliğinin öne çıkmak zorunda kaldığını ifade eden Tanrıkulu “Ankara’da kafama vura vura Kürt yaptılar. Ben CHP’nin Kürtlerle bağ kurmasını sağladım. Bu onları bana karşı daha öfkeli yaptı” diye konuştu.

Eski derin devletin yeni sahibi Adalet ve Kalkınma Partisidir 

Şirin Payzın’ın “ Soylu’nun ifadeleri 90’lar diline paralel mi?” sorusuna da yanıt veren Tanrıkulu, Adalet ve Kalkınma Partisi Soylu üzerinden eski derin devletin yeni sahibi oldu. Süleyman Soylu İçişleri Bakanı olduktan sonra önemli sayıda kayıp vakası var” diye konuştu.
Mansur Yavaş hakkında yargı mühendisliği yapıldı

Şirin Payzın, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş hakkındaki “sahte çek” davasını, CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu hakkında açılan soruşturmayı hatırlatınca Tanrıkulu “Yargı mühendisliği” yorumunu yaptı.

Son güncelleme: 23:35 12.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı