• Turkhane Logo

Erdoğan'ın İstanbul korkusu: Açık söyleyeyim üzüldüm

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul İl Kadın Kolları Kongresi'nde yaptığı konuştu.

15:33 28 Nisan 2018 Cumartesi
Erdoğan'ın İstanbul korkusu: Açık söyleyeyim üzüldüm
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul İl Kadın Kolları Kongresi'nde yaptığı konuştu.

Erdoğan, yaptığı konuşmada 16 Nisan Anayasa referandumu sonuçlarından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, Bilindiği gibi 2017 halk oylamasında İstanbul’da yaklaşık 4.5 milyon oy ile yüzde 48.6 düzeyinde bir ‘evet’ oranına ulaşmıştık. O zaman üzüntülüydüm. Çünkü biz yüzde 48.6 ile sandıklardan çıkmamalıydık. dedi. Erdoğan, CHPye 1993 yılına 39 kişinin yaşamını yitirdiği Ümraniyedeki metan gazı patlaması üzerinden de yüklendi.AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen AKP İstanbul İl Kadın Kolları Kongresinde konuştu.

16 Nisan Anayasa referandumu sonuçlarından duyduğu rahatsızlıdığı dile getireren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sizler işte böyle bir şehrin hanımefendileri olarak hem şanslısınız hem de büyük bir sorumluluk sahibisiniz. İstanbul 15 milyonu bulan nüfusuyla dünyadaki ülkelerin dörtte üçünden daha büyük bir şehir. İstanbulun her bir ilçesi, nüfusuyla, ticaretiyle sosyal, kültürel, sportif altyapısıyla pek çok şehrimizden çok daha ileridedir. Tabii İstanbul siyasi temsilde de çok önemli bir yere sahiptir. Yeni sistemde 600e çıkan milletvekillerimizin 98 tanesini tek başına İstanbul seçiyor. Böyle olunca İstanbulda iddia ve güç sahibi değilseniz, Türkiyenin kalanında belli düzeyin üzerine çıkabilmeniz neredeyse bir imkansız hale geliyor. İstanbul ne derse Türkiye onu der. Bilindiği gibi 2017 halk oylamasında İstanbulda yaklaşık 4,5 milyon oyla yüzde 48,6 düzeyinde bir  evet oranına ulaşmıştık. O zaman açık söyleyeyim üzüntülüydüm. Çünkü biz yüzde 48,6 ile sandıklardan çıkmamalıydık. Çünkü bu İstanbula bizim aşkımızla mukayese edilecek başka aşık yoktu. Biz İstanbulu çok seviyoruz. İstanbula olan aşkımız çok çok farklı ama böyle oldu diye konuştu.

1-1,5 MİLYON ÜZERİNE KOYMALIYIZ


Oy oranının artırılmasını isteyen Erdoğan, Aksi takdirde Türkiye genelinde hedeflediğimiz düzeye çıkamayız. İyi bir çalışmayla buradaki oyumuzun üzerine 1-1,5 milyon çok rahat koyabileceğimize ben inanıyorum. Unutmayınız, İstanbul sadece İstanbul değildir. İstanbul Türkiyedir, İstanbul dünyadır. Tıpkı dünyanın ve Türkiyenin yarısı gibi, İstanbulun yarısı da hanımlardır. Dolayısıyla sizlerin göstereceği çaba ve elde edeceği sonuç, İstanbulun ve onunla birlikte Türkiyenin kazanılmasında hayati öneme sahiptir. İstanbul, adeta 81 vilayetimizin bayraklarının dalgalandığı bir şehirdir. Öyleyse el ele vereceğiz, kol kola vereceğiz ve 24 Haziranda destanımızı yazacağız. ifadelerini kullandı. 


 

Son güncelleme: 15:33 28.04.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı