• Turkhane Logo

Erdoğan’ın ‘esefle karşılaması’ sonrası Arınç’tan ‘U’ dönüşü: “KHK çok doğru”

Bülent Arınç, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Esefle karşıladım” sözleri sonrası “KHK faciadır” açıklamasından geri adım attı. “OHAL çok doğru, KHK çok doğru” dedi.

00:50 08 Kasım 2019 Cuma
Erdoğan’ın ‘esefle karşılaması’ sonrası Arınç’tan ‘U’ dönüşü: “KHK çok doğru”
Bülent Arınç, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Esefle karşıladım” sözleri sonrası “KHK faciadır” açıklamasından geri adım attı. “OHAL çok doğru, KHK çok doğru” dedi.





KHK faciadır cümlesinin önü ve arkasının dinlenmesini isteyen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, “Eğer bu cümleyi çıplak olarak alırsanız yanlış anlamalara götürecek bir cümle. Sayın Cumhurbaşkanımızın eleştiren konuşmasını saygıyla, takdirle karşılıyorum” ifadelerini kullandı.


Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, Iğdır Üniversitesinde düzenlenen konferansta KHK’lılarla ilgili yaptığı açıklamalara yapılan eleştirilere cevap verdi. Arınç, şunları söyledi:

“KHK bir faciadır’ cümlesi, konuşmamın içinde geçiyor. Başına, sonuna dikkat edilirse konuşmanın bütünü incelenirse bunların muhatabının Kanun Hükmünde Kararnameleri (KHK) çıkaran hükumet olmadığı, olağanüstü hal döneminde çıkan bu kararnamelerin olağanüstü hal kalktıktan sonra yargıya giderek, beraat etmiş, soruşturma sonrası takipsizlik kararı almış, hakkında soruşturma açılmamış insanlara bir an evvel iade işlemlerinin uygulanmasına yöneliktir.

CUMHURBAŞKANIMIZIN ELEŞTİRİLERİNİ TAKDİRLE KARŞILIYORUM

Evet ‘KHK faciadır’ cümlesi var; ama bunun önü ve arkası dinlenirse yanlış uygulamadan mağdur olanların çektiği ızdırabı anlatmak için kullandığım bir cümledir. Eğer bu cümleyi çıplak olarak alırsanız yanlış bir cümledir, yanlış anlamalara götürecek cümledir. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın eleştiren konuşmasını saygıyla takdirle karşılıyorum.”

İSTİFA TALEP EDİLMEDİ, İSTİFAMI GEREKTİRECEK HİÇBİR ŞEY YOK

Arınç, YİK üyeliğinden istifasına yönelik AKP’li bazı isimlerin açıklamasıyla ilgili ise, “Bu olay üzerine benim istifamdan söz eden bazı bedbahtlar oldu. Bunlara cevaplar verdik. İstifa etmedim ve istifamı gerektirecek hiçbir şey yok. Benden istifa da talep edilmedi ama birileri herhalde böyle olmasını arzu ediyor.” dedi.

YARGI ÜZERİNE DÜŞENİ YAPIYOR

15 Temmuz’un, “hain darbe girişimi” olduğunu kaydeden Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: “250’nin üzerinde şehidimiz, 2 bine yakın yaralımız vardır. Halkımız, Cumhurbaşkanımız ‘Sokaklara çıkın, darbeye karşı çıkın’ sözüne uymuşlardır, hayatlarını feda etmişlerdir. Şehitlere, gazilere şükran borcumuz vardır. Bombaların yanında patladığı bir insan olarak, canlı yayınlara katılan biri olarak bu darbe girişimini lanetledik. Herkesin karşı çıkması gerektiğini söyledik. Özellikle bu darbe girişiminin silahlı unsurlarının en ağır cezalara çarptırılmasını talep ettik. Yargı üzerine düşeni yapıyor.

BERAAT EDENLERİN TERÖRİST YAFTASINDAN KURTULMALARI LAZIM

Benim tek bir amacım vardı; KHK sonuçları. 15 Temmuz hain darbe girişimi oldu; hükumetimiz, Cumhurbaşkanımız doğru bir iş yaptı, olağanüstü hal ilan edildi. Olağanüstü hal, 2 yıl devam etti. Bu süreç içinde 20 civarında kararname çıkarılarak, terör örgütünün kamuda çalışan unsurlarının temizlenip, ayıklanmak istendiğini biliyorum. OHAL çok doğru, KHK çok doğru; ama bu örgütle irtibatı olup, olmadığı yargılandıktan sonra yargı kararıyla beraat etmiş insanların da ‘terörist’ yaftasından kurtulmaları lazım.”

OHAL, KHK BİR GEREKLİLİKTİ

Erdoğan’ın kendisine yönelik eleştirilerini “Sayın Cumhurbaşkanımız her türlü anlamaya müsait olan cümle üzerine eleştiri yaptı ki bunun çok doğru olduğunu, yerinde olduğunu, bütün tartışmaları kesecek noktada olduğunu düşünüyorum” sözleriyle haklı bulan Arınç, şöyle konuştu: “İyi niyetli eleştiride bulunanlara teşekkür ediyorum; ama bunun üzerinden şahsıma karşı Cumhurbaşkanımıza karşı 15 Temmuz’a karşı birtakım şeyler üreten kötü niyetlileri da Allah’a havale ediyorum. Bu dünyada boğuşacak halim yok, öbür tarafta hepsinin yakalarına sadece ben değil belki mağdurların tamamı da yapışacaktır. OHAL bir gereklilikti, kararnameler bir gereklilikti. ‘Kontrollü- kontrolsüz darbe’ nitelendirmeleri yapan başta CHP olmak üzere bazı muhalif cephelere de prim vermem. Bu olayın mağduruyuz. Bütün millet bunun mağduru. Kim tankın içinde, kim helikopterin içinde, kim bombalara karıştı, kim masum insanlara silah çektiyse Erol Olçok’ların, Varank’ların, yüzlerce masum insanın hukukunu korumak üzerimize düşen vecibedir. Bu yüzden sözlerimin tekrar iyi anlaşılması gerektiğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanı’mızın üzerimizde çok büyük hakları vardır, her zaman eleştirebilir, önerilerde bulunabilir.”

Son güncelleme: 00:50 08.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı