• Turkhane Logo

Erdoğan’ı peygambere benzeten AKP’li vekil: 2023 seçimindeki oy ibadetten de önemli

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı “peygamber”e benzettiği sözleri nedeniyle tepki çeken AKP’li Şenel Yediyıldız, skandal bir açıklamaya daha imza attı.

12:03 23 Eylül 2021 Perşembe
Erdoğan’ı peygambere benzeten AKP’li vekil: 2023 seçimindeki oy ibadetten de önemli
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı “peygamber”e benzettiği sözleri nedeniyle tepki çeken AKP’li Şenel Yediyıldız, skandal bir açıklamaya daha imza attı.


Yediyıldız, 2023 seçimlerinde kullanılacak her oyun, kılınmayan namazdan, tutulmayan oruçtan, gidilmeyen hacdan daha önemli olduğunu öne sürdü.

AKP’lilerin dinle ilgili skandal açıklamalarının ardı arkası kesilmiyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı “ilah”, “peygamber” gören açıklamalardan sonra yeni bir açıklama daha yapıldı. AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız’a göre AKP’ye atılan her oy, “kılınmayan namazdan, tutulmayan oruçtan, gidilmeyen hacdan” daha önemli.


AKP’YE ATILAN OY İBADETLERDEN DAHA ÖNEMLİ

Cumhuriyet’ten Cemil Ciğerim’in haberine göre AKP Ordu Milletvekili Yediyıldız, Erdoğan’ı peygamber yerine koyan açıklamalarının ardından yaptığı yeni açıklamada, bu kez de 2023 seçimlerinde verilecek oyun hesabının namaz kılmamaktan, oruç tutmamaktan daha fazla olduğunu söyledi. Yediyıldız, önceki gün katıldığı bir etkinlikte 2023 seçimleri ile ilgili yaptığı açıklamada, “Biz elhamdülillah Müslümanız. Bugün geldik, yarın gideceğiz. Gittiğimizde de yaptıklarımızın hesabını vereceğiz. Zannetmeyin ki ben verdiğim oyun hesabını vermeyeceğim. Samimiyetle söylüyorum daha fazla vereceksiniz. Kılmadığınız namazdan, tutmadığınız oruçtan, gitmediğimiz hacdan daha fazla vereceksiniz” dedi.

ERDOĞAN’I PEYGAMBER YERİNE KOYDU

Şenyıldız, geçen ay katıldığı bir nikâhta yaptığı konuşmada, “Sayın Cumhurbaşkanımızın sünnetini yerine getirmeden de defteri vermek istemiyorum” ifadelerini kullanmış, Peygamberimiz için kullanılan “sünnet” ifadesinin Erdoğan için kullanılması tepki çekmişti. Nikahta bulunan AKP’li Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, Yediyıldız’ın bu konuşmasına kahkaha atarak karşılık verdi. Giresun İl Müftü Yardımcısı Yusuf Genç ise dini değerlerle alay edilmesine ses çıkarmadı. Yediyıldız, tepkiler üzerine özür dilemek zorunda kalmıştı.

“ALLAH’IN BÜTÜN VASIFLARINI TOPLAMIŞ BİR LİDER”

AKP’lilerin Erdoğan’ı ve partilerini yüceltmek adına yaptıkları şirk kokan açıklamalardan bazıları şöyle:

Tayyip Erdoğan: Bizim rahmetimiz gazabımızı aşacaktır inşaallah.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Tayyip Erdoğan Türkiye’nin ezeli ve ebedi başkanıdır.

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala: Peygamberimiz Mekke’ye girerken muhtemelen kendine pay çıkardı orada. Biz başörtüsü yasağını kaldırırken kendimize pay çıkarmadık.

Eski Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek: Başbakanımız geliyor diye tarih de coğrafya da kıyama kalkıyor.

Tarihçi Yazar Kadir Mısırlıoğlu: Tayyip Beye oy vermeyen imansız.

AKP Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin: Başbakanımıza dokunmak bile ibadettir.

AKP Düzce Milletvekili Fevai Arslan: Allahu Tealanın bütün vasıflarını toplamış bir lider.

Son güncelleme: 12:03 23.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı