• Turkhane Logo

Erdoğan'dan yenilgi sonrası ilk açıklama: Kabinede revizyona mı gidiyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Haziran’da CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun rakibi AKP’li Binali Yıldırım’a yüzde 9 fark atarak kazandığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimlerinin ardından ilk kez konuştu.

16:02 25 Haziran 2019 Salı
Erdoğan'dan yenilgi sonrası ilk açıklama: Kabinede revizyona mı gidiyor?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Haziran’da CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun rakibi AKP’li Binali Yıldırım’a yüzde 9 fark atarak kazandığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimlerinin ardından ilk kez konuştu.





Erdoğan, 23 Haziran akşamı sadece Twitter hesabından Ekrem İmamoğlu için tebrik mesajı paylaşmış, yıllar sonra ilk kez balkon konuşması yapmamıştı. Bugün AKP’nin gerçekleşen grup toplantısında konuşan Erdoğan, “Milletimize kendimizi niçin anlatamadığımızın muhasebesini yapacağız” dedi.


Erdoğan, 31 Mart’ta İstanbulda Cumhur İttifakı olarak 39 ilçenin 25ini, 312 belediye meclis üyeliğinin de 180ini kazanarak yine tartışmasız bir zafere imza attıklarını söyledi. 23 Haziran’a ilişkin siyaset anlayışlarında millete küsmenin, darılmanın olmadığını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

“Bundan sonra tüm mesaimizi ve gücümüzü önümüzdeki gündeme teksif ederek çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizim siyaset anlayışımızda millete küsmek, millete darılmak, hele hele milleti suçlamak asla ve asla yoktur. Tam tersine gerek 31 Martta gerek 23 Haziranda milletimize kendimizi niçin anlatamadığımızın muhasebesini yapacağız. Her alanda nerelerde eksiklik, kopukluk, yanlışlık olduğunu tespit ederek bunları gidermenin yollarını arayacağız. Milletimizin verdiği mesajları görmezden gelerek kulağımızın üzerine yatma lüksüne sahip değiliz.”

Erdoğan’ın gündeminde ABD ile Türkiye arasında kriz konusu olan S-400’ler de vardı. Erdoğan, Rus hava savunma sistemi olan S-400’leri önümüzdeki aydan itibaren almaya başlayacaklarını ifade etti. Erdoğan, şunları söyledi:

“Bu çerçevede sipariş ettiğimiz S-400 hava savunma sistemlerini inşallah önümüzdeki ay teslim almaya başlıyoruz. Güvenlik ihtiyaçlarımız konusundaki farklı tedarik seçeneklerine de kapılarımız daima açık olmuştur. Türkiye, kendi güvenlik gereksinimlerini karşılama konusunu hiçbir ülkeyle müzakere etmek, bu konuda izin almak, hele hele baskılara boyun eğmek durumunda değildir. S-400 meselesi, doğrudan egemenlik haklarımızla ilgili bir konudur ve bundan geri adım atmayacağız.”

Erdoğan birinci yılı dolan ve eleştirilere konu olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin gözden geçirildiğine de dikkat çekti. Sistemin eksikliklerinin saptanması konusunda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay koordinasyonunda bir çalışma başlatıldığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

“Böylesine büyük bir reformun oturması, uygulamanın yerleşmesi elbette zaman alacaktır. Ancak genel hatlarıyla milletimizin bu sistemi kabullendiğini, ülkemizin uyum sağladığını görüyoruz. Eksiklikleri, aksaklıklarıyla, nasıl daha iyi işleyebileceği ile ilgili kapsamlı çalışma başlattık. Fuat Oktay beyin koordinasyonunda ilgili tüm kesimlerin katılımıyla değerlendirme çalışmasını gerçekleştireceğiz ve sonuçları inşallah milletimizle paylaşacağız.”

Erdoğan, grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. 23 Haziran’da aldıkları büyük seçim yenilgisi nedeniyle Erdoğan’ın kabine içerisinde değişikliğe gideceği yönünde iddialar vardı. Erdoğan bu iddialara şu yanıtı verdi:

“Böyle bir şey yapılması gerekiyorsa biz yaparız. Siparişle bu işler olmaz, hele hele bu vatanı sevenler olarak bunları sürekli gündemde tutmak şık olmaz, şık da değil. Böyle dışarıdan dayatmayla kabine değişikliği olmaz.”

Son güncelleme: 16:02 25.06.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı