• Turkhane Logo

Erdoğan'dan TÜSİAD'a: Sizin cinsinizi iyi biliyoruz, bizimle mücadele edemezsiniz

AKP'li umhurbaşkanı Erdoğan: "TÜSİAD ve yavruları size sesleniyorum. Kalkıp da hükümete saldırmanın değişik yollarını, versiyonlarını aramayın, bizimle mücadele edemezsiniz."

22:27 19 Aralık 2021 Pazar
Erdoğan'dan TÜSİAD'a: Sizin cinsinizi iyi biliyoruz, bizimle mücadele edemezsiniz
AKP'li umhurbaşkanı Erdoğan: "TÜSİAD ve yavruları size sesleniyorum. Kalkıp da hükümete saldırmanın değişik yollarını, versiyonlarını aramayın, bizimle mücadele edemezsiniz."


AKPli Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlim Yayma Ödülleri töreninde konuştu. Erdoğan, faiz indirimine devam edileceğini belirtirken Benden başka bir şey beklemeyin. Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, faiz indirimleri konusunda şunları söyledi:


Neymiş efendim faizleri düşürüyormuşuz. Benden başka bir şey beklemeyin. Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim. Hüküm bu.

Altı sıfırı çıkardığımız zaman bana karşı çıkanlar, Taksim Meydanında anırırım diyen köşe yazarları hâlâ aynı şeyleri yazıyorlar. Faiz zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan hükmü bizim için sıradan bir şey değildir.

Fiyat artışlarının insanlarımızın günlük hayatında çıkardığı sıkıntıları elbette biliyoruz. Ama vesayete terör örgütlerine, darbecilere nasıl direniyorsak bunlara da direneceğiz.

Erdoğan Merkez Bankası rezervleri konusunda yapılan eleştirilere ise George, Hans bunlar gelip de bizim Merkez Bankamızın döviz rezervini yükseltmeyecek. Biz yükselteceğiz, bundan hiç endişeniz olmasın dedi.

TÜSİADA TEPKİ: CİNSİNİZİ İYİ BİLİYORUZ

Erdoğan, ekonomi biliminin genel kabul görmüş kurallarına geri dönülmesini isteyen TÜSİADa ise Ey TÜSİAD ve yavruları size sesleniyorum. Sizin teke göreviniz var, yatırım, istihdam ve büyüme. Kalkıp da hükümete saldırmanın yollarını aramayın bizimle mücadele edemezsiniz. Sizin cinsinizi de cibilliyetinizi de iyi biliyoruz. Sizin derdiniz başka. Siz acaba bu hükümeti nasıl çökertiriz de sömüreceğimiz bir hükümeti nasıl iş başına getiririz diye düşünüyorsunuz sözleriyle tepki gösterdi.

Döviz kurundaki istikrarı piyasanın kendi işleyişi içinde sağlayacağız. Ekonomide bir tabir vardır dere kendi yatağında akar diyen Erdoğan, Pazartesi gününden itibaren finans dünyasında sıkıntılar yaşanacakmış ya bunu ancak ihanet içindekiler söyler. Merak etmeyin böyle bir durum söz konusu değil biz dimdik ayaktayız ifadelerini kullandı.

ASLA MASUM GÖRMÜYORUZ

Erdoğan, Türkiye gazetesinin yazarı Fuat Uğurun bugünkü yazısındaki Kontrollü kambiyo rejimi tavsiyesine de tepki gösterdi. Erdoğan, Kontrollü kambiyo rejimi mi? Neden olmasın? diyen Uğura isim vermeden Kontrollü kambiyo rejimi gibi zırvalıkları gündeme getirenleri de asla masum görmüyoruz dedi. 

Son güncelleme: 22:27 19.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı