• Turkhane Logo

Erdoğan'dan otoyol ve köprü açıklaması: Bir dahaki bayrama ücretsiz olabilir

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Antalya'daki seçim mitinginde bir süredir tartışılan bayramda ücretli otoyol ve köprü geçişine ilişkin konuştu. Bir dahaki seçime otoyol ve köprülerin ücretsiz olması için çalışacaklarını söyledi.

18:25 16 Haziran 2018 Cumartesi
Erdoğan'dan otoyol ve köprü açıklaması: Bir dahaki bayrama ücretsiz olabilir
AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Antalya'daki seçim mitinginde bir süredir tartışılan bayramda ücretli otoyol ve köprü geçişine ilişkin konuştu. Bir dahaki seçime otoyol ve köprülerin ücretsiz olması için çalışacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu-özel sektör ortaklığıyla yapılan otoyol ve köprülerden yüksek geçiş ücreti alınmasına ilişkin Bir dahaki bayrama bir formülünü bulur onları da ücretsiz yapabiliriz açıklamasında bulundu. 

Antalyada konuşan Erdoğanın açıklamalarından satır başları şöyle:

Seni kalpten selamlıyorum rüyalarımın şehri Antalya. Buradan sizlerin aracılığı ile tüm Antalyayı selamlıyorum. Buradan hepinizin bayramını kutluyorum. Antalya kendine hizmet edenle, siyaseti istismar edenleri çok iyi bilir. Türkiyenin değişimini sizlerle birlikte ilerlettik ve devam ettiriyoruz. Şimdi yeni ve daha güçlü bir atılımın eşiğindeyiz. Huzurlu ve müreffeh bir ülke için hazır mıyız Antalya? Antalya güçlü meclis için hazır mıyız? Seçime MHP ile Cumhur ittifakı olarak giriyoruz. 24 Haziranda Cumhur ittifakını destekliyor muyuz? Antalya vakit Antalya vakti diyor muyuz. Türkiyeyi şahlandırıyor muyuz? Son 16 yılda Antalyaya 38,5 katrilyon yatırım yaptık.


Antalyada üniversite sayısını 5e yükselttik. Yeni yurtlar inşa ettik. Antalyaya 33 bin kapasiteli bir stadyum yaptık mı? Sağlıkta 19 hastane ile birlikte 54 adet sağlık tesisini Antalyaya kazandırdık mı? Antalyaya yapacağımız şehir hastanesinin ihale süreci devam ediyor.

Devletin köprüleriyle, kamu özel ortaklığı ile yapılmış köprünün ne demek olduğunu bunlar anlamaz. Şu anda bayramda devlete ait köprüler yollar ücretsiz dedik dimi. Şimdi bunun üzerinden bile rant elde etmek istiyor Bay Muharrem.

Çıkmış, Demirel ve Özalın yaptıkları bayramda bedava Erdoğanın yaptığı ücretli diyor. Biz deveye hendek atlatıyoruz hendek. Sizin yaptığınız böyle bir şey var mı ya? Siz bunları yapamazsınız. Biz devlete ait olanları ücretsiz yapmışız ama kamu özel olana da kalkmışız sembolik bir şey. Haklı da olabilirsin.

İnşallah bir daha ki bayrama başka bir formülle inşallah onları da ücretsiz yaparız. Bizi bunlarla ürkütemezsin Bay Muharrem.

Ulaşımı kolaylaştırmak toplam uzunluğu 10 KMyi bulan 14 tünel yaptık. Bay Kemal, Bay Muharrem ne anlar tünelden? Toplam uzunluğu 155 kilometre olan Antalya-Alanya otoyolunun ön proje çalışmaları bitti, artık diğer aşamalara geçiyoruz.

Biz yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı konuşuyoruz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Kardeşlerim Antalyayı hızlı tren projeleri tüm Türkiye ile, havalimanı ve limanlar ile tüm dünyaya bağlıyoruz. En önemlisi de şehrimizi hem İstanbula, hem Afyonkarahisar üzerinden İzmire bağlayacak olan hızlı tren projesidir. Bay Kemal ben yaptıklarım ile konuşuyorum sen ne ile konuşuyorsun? Şimdi Batı Antalya Havalimanını yapmak için kolları sıvadık Bay Kemal, Bay Muharrem.


 

Son güncelleme: 18:25 16.06.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı