• Turkhane Logo

Erdoğan'dan İstanbul açıklaması: Örgütlü suç işlenmiş, neredeyse bütünü usulsüz

Erdoğan, Moskova ziyareti öncesi havalimanında soruları yanıtladı.

10:59 08 Nisan 2019 Pazartesi
Erdoğan'dan İstanbul açıklaması: Örgütlü suç işlenmiş, neredeyse bütünü usulsüz
Erdoğan, Moskova ziyareti öncesi havalimanında soruları yanıtladı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul seçimlerine ilişkin olarak, Neredeyse bütünü usulsüz. Böyle bir durum olduğu için zaten YSK’ye oyların yeniden sayılması için başvuruluyor. Bu işin patronajı YSK’dir. Burada tüm siyasi partilere, tüm halkımızın demokratik haklarını koruma mecburiyetimiz var açıklaması yaptı.  

Moskova ziyareti öncesi havalimanında soruları yanıtlayan Erdoğan, Burada organize bazı suçların işlendiğini görüyoruz diyorlar ve biz de örgütlü bazı işlerin yapıldığını tespit etmiş durumdayız diye konuştu.


İstanbulda kimsenin seçimi kazandım havasına girmeye hakkı yoktur diyen Erdoğan, Nihai kararı YSK verecektir ifadesini kullandı.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Zaten YSK’ya giderken biz bu belgelerle, bilgilerle hatta hatta televizyon, kamera tespitleri var. Bütün bu tespitlerle beraber nerede, nasıl ne gibi yolsuzluklar yapılmış? Boş arazide, tarlalar adres olarak gösterilmek suretiyle, bundan daha delillendirilmiş bir şey olabilir mi? Bu adımı atacağız. Ortada 320 – 330 bin civarında geçersiz oy var. E bunun sayımını yapamayız diyorsanız o zaman bunun ötesinde bir şey var. yapılabilecek hukuk içerisinde bir şey var. Bizim de YSK’dan beklemek en tabii hakkımızdır. Geçmişte Yalova’da Ağrı’da bunların örnekleri var. Dünyada bırakın itirazları, Amerika’da yüzde 1 gibi bir sıkıntılı oy miktarı olsa bakıyorsunuz erken seçime gidiyor orada. Veyahut da erken demeyeyim, yeniden seçime gidiyor.

Şimdi 10 milyonu aşkın seçmenin olduğu İstanbul’da kalkıp da 13-14 bin farkla bir seçimi kazandım havasına kimsenin girmeye de hakkı yoktur. Çünkü İstanbul’da bu işin çok daha huzurlu olabilmesi için burada hakikaten bütün yasal olarak müracaat edilmesi gerekli itiraz mercileri neresidir? İlçe, il seçim kurulu. Bir üstü YSK’dır. Bu itirazlar biter çıkan netice de başımız gözümüz üstüne deriz. Olay bu kadar basit.

YSK sistemine göre geçersiz oyların sayımının neredeyse tamamının sayıldığı son durumda İmamoğlu, Binali Yıldırım karşısında 15 bin farkla seçimi kazanmış gözüküyor.

Son güncelleme: 10:59 08.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı