• Turkhane Logo

Erdoğan’dan Gül ve Babacan’a salvolar: İstikametini şaşıranlar boş çuval gibi devrilecekler

AKP’li ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni parti kuracak muhalifleri sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan, “İstikametini şaşıranlar, rüyalara dalanlar boş çuval gibi devrilecekler” dedi.

11:30 05 Temmuz 2019 Cuma
Erdoğan’dan Gül ve Babacan’a salvolar: İstikametini şaşıranlar boş çuval gibi devrilecekler
AKP’li ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni parti kuracak muhalifleri sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan, “İstikametini şaşıranlar, rüyalara dalanlar boş çuval gibi devrilecekler” dedi.




Seçim sonuçlarını ve güncel konuları milletvekilleri ile yaptığı toplantıda masaya yatıran Erdoğan, Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nu hedef aldı.


AKP’NİN GÖLGESİNİ KENDİ GÖLGELERİ SANIYORLAR

Erdoğan, “Rüyalara dalanlar, mühendislik hesaplarıyla konum bulmaya çalışanlar, AK Parti’nin gölgesini kendi gölgesi sananlar içi boş çuval gibi devrilecektir. Onların ne peşinde olduğu değil, bizim ne iş yaptığımız önemli” dedi. Yunus Emre’nin bir şiirinden alıntı yapan Erdoğan, “Girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep, dediler ilim geride, illa edep illa edep” diye konuştu.

VEKİLLER BAKANLARDAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Cumhuriyet’tin haberine göre Erdoğan, milletvekilleriyle gruplar halinde toplantı yapılması kararı alırken, 60 vekilin yer aldığı ilk grupla sabah kahvaltısında bir araya geldi. 3.5 saat süren toplantıda söz alan vekiller, eleştirilerini dile getirdi. Bir milletvekili, eskiden milletvekillerinin ve TBMM’nin daha itibarlı olduğunu, yeni sistemle birlikte geriye gidiş olduğunu belirterek, bakanlardan şikâyetçi oldu.

ESKİ SİSTEME DÖNME TARTIŞMASI MİLLETE HAKARETTİR

Edoğan, vekillerin bakanlara ulaşamadıklarını söylemesi üzerine “Öyle şey olmaz. Grup başkanvekilleri ve genel başkan yardımcılarına ulaşın” dedi. Sistemle ilgili eleştirileri saygıyla karşıladıklarını kaydeden Erdoğan, “Ancak bunun tartışılması, eski sisteme dönülmesinden bahsedilmesi millete hakarettir” diye konuştu.

KÜRT MESELESİ VAR DEMEK BANA HAKARETTİR

Toplantıda bazı milletvekilleri Kürtler’in ötekileştirildiği eleştirisinde bulundu. Erdoğan, “Biz Kürtler için her şeyi yaptık. Kürt meselesi var demek bana, bize hakarettir. Türkiye meselesi vardır. Türkiye’yi bir bütün olarak ele almak gerekir”ifadelerini kullandı.

BEN ÖTEKİLEŞTİRMİYORUM YAPILANLARI ANLATIYORUM

Bir milletvekilinin partinin kullandığı üslup ve dilin kutuplaşmaya yol açtığı, daha kucaklayıcı olması gerektiğini belirtmesi üzerine Erdoğan, “Ben kimseyi ötekileştirmiyorum. CHP’nin, HDP’nin yaptıklarını anlatıyorum” dedi. Havuz medyasının partiye artık zarar vermeye başladığını kaydeden bir milletvekili, “Hiç kimse havuz medyasını izlemiyor, inanmıyor da” dedi.

İSTANBUL SEÇİMLERİNİ YENİLEME BİR HATAYDI

23 Haziran seçiminin yenilenmesinin büyük bir hata olduğunu söyleyen milletvekilleri oldu. “13 bin fark o şekilde kalsaydı İmamoğlu da rahat edemezdi. Mağduriyet algısı da oluşmazdı” görüşü dile getirilirken, bir milletvekili Abdullah Öcalan’ın mektubuyla ilgili olarak “Öcalan son anda CHP’ye oy isteseydi biz seçimi alırdık” şeklinde konuştu.

Son güncelleme: 11:30 05.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı