• Turkhane Logo

Erdoğan’dan Gül mesajı: Çok garip bir senaryo dolanıyor

‘Cumhur İttifakı’nın ilanıyla 24 Haziran’da yapılacak olan erken seçim için geri sayım sürüyor.

13:10 24 Nisan 2018 Salı
Erdoğan’dan Gül mesajı: Çok garip bir senaryo dolanıyor
‘Cumhur İttifakı’nın ilanıyla 24 Haziran’da yapılacak olan erken seçim için geri sayım sürüyor.

İktidarın baskın seçim hamlesine CHP’den 15 milletvekilinin İYİ Parti’ye transferi hamlesi geldi.

Gözler muhalefetin ortak aday çıkarıp çıkarmayacağına çevrilirken Abdullah Gül ismi kamuoyunda ağırlık kazanmış durumda.

Her ne kadar Meral Akşener aday olacağını ısrarla söylese de hafta sonuna kdaar ikna edilip Gül’ün adaylığına “tamam” diyeceği konuşuluyor.


Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün yaptığı açıklamada, “Gül benim sorunum değil. Adaylığı ona sorun” dedi. Bugün de (24 Nisan 2018) AKP grubunda, isim vermeden göndermede bulundu.

“Şu anda çok garip bir senaryo ortada” diyen Erdoğan, “Hafta sonuna kadar bakalım bu senaryo nasıl oynanacak, göreceğiz” ifadesini kullandı ve şöyle devam etti:

“Biz bu konuda adımımızı atmışız, şu anda bir taraftan manifestomuzu hazırlıyoruz, bir taraftan seçim beyannamemizi hazırlıyoruz.”

CHP lideri Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren Erdoğan, şunları dile getirdi:

“Önce Bay Kemal, 15 tane adamını gönderdin sen sözde İYİ Partiye… Peki bu 15 tane adamın senin sözde İYİ Partiyi kabul etti mi? Etmedi. Baktım ki bu adamların hala CHP koltuklarında oturuyor. Demek ki gönderdiğin yeri beğenmediler. Bundan sonra senaryo nasıl çalışacak, onu da bilemiyorum. Her şey olabilir ha, onu da söyleyeyim. Sözde İYİ Parti, dün orada bir 3-4 kişi vardı… Böyle bir fırsat oluyor. Ve o fırsatı sözde İYİ Parti değerlendirmiş oldu.”

Son güncelleme: 13:10 24.04.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı