• Turkhane Logo

Erdoğan yine çark etti: Suriye’den gelen kardeşlerimize sahip çıkacağız

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, göçmen tartışmalarına ilişkin "Birileri çıkmış durmadan laf salatası yapıyor. Kapımız açık, onlara ev sahipliğimizi yapmaya devam edeceğiz" dedi.

16:27 09 Mayıs 2022 Pazartesi
Erdoğan yine çark etti: Suriye’den gelen kardeşlerimize sahip çıkacağız
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, göçmen tartışmalarına ilişkin "Birileri çıkmış durmadan laf salatası yapıyor. Kapımız açık, onlara ev sahipliğimizi yapmaya devam edeceğiz" dedi.


AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, göçmen tartışmalarına ilişkin konuştu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hedef aldı. Suriyeden, savaştan çıkıp ülkemize sığınan kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız Bay Kemal. Siz ne derseniz deyin, biz oradayız diyen Erdoğan, Birileri çıkmış durmadan laf salatası yapıyor. Kapımız açık, onlara ev sahipliğimizi yapmaya devam edeceğiz ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezinde MÜSİADın 32. Kuruluş Yıl Dönümü Programı ve Geleneksel MÜSİAD Türkiyenin Gücü Ödülleri Törenine açıklamalarda bulundu.


Son günlerde siyasetin gündemine gelen sığınmacı konusu hakkında açıklamalarda bulunan Erdoğan, Birilerinin kalkıp ülkemize hicret eden ama Suriye, ama Afganistan, ama Irak, İran fark etmiyor. Biz muhacirlik ve ensar olma kabiliyetinin ne olduğunu en iyi bilen bir kültürün mensuplarıyız. Muhacirlik nedir, ensar nedir? Bunu anlamayan, bunu bilmeyenlerle bizim işimiz yok. Biz, sevgili peygamberimizin muhacirliğini de biliriz ensar olduğu dönemi de biliriz dedi.

Açıklamasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlunu hedef alan Erdoğan, Biz bu yolda aynı anlayışla devam ediyoruz. Suriyeden, savaştan çıkıp ülkemize sığınan kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız Bay Kemal. Siz ne derseniz deyin, biz oradayız ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti: Biz bu konutları da onun için yapıyoruz. Kendileri arzu ettikleri zaman vatanlarına dönebilirler. Onları asla bu topraklardan kovmayız ve kovmayacağız. Bunu da bilesin. Birileri çıkmış durmadan laf salatası yapıyor. Yok ya! Kapımız açık, onlara ev sahipliğimizi yapmaya devam edeceğiz. Ve onları katillerin eline, kucağına atmayacağız.

***

Erdoğan, geçen ay Suriyelilerle ilgili eleştirilere karşılık, “Muhalefet, ‘Seçimi kazanırsak Suriyelileri göndereceğiz’ diyor. Biz göndermeyeceğiz. Ensarın (yardım etmek) ne olduğunu biliyoruz” demişti.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na hitaben de “O ‘Göndereceğim’ diyor. Biz bu ülkede iktidarda olduğumuz sürece bize sığınan Allah’ın kullarını biz katillerin kucağına atmayız. Bu kadar açık söylüyorum” demişti.

Ancak Erdoğan, Suriyelileri sahiplenme söyleminden vazgeçmişti. Erdoğan iki hafta önce “Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü ve onurlu geri dönüşleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” demişti.

Bu açıklamanın ardından İçişleri Bakanlığı tarafından proje hazırlandığı bildirilmişti.

Son güncelleme: 16:27 09.05.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı