• Turkhane Logo

Erdoğan: Türkiye gemisi su alarak batarsa hepimiz boğulacağız

Kabine toplantısının ardından konuşan Erdoğan, günümüzdeki enflasyonun 1994 ile 2001’deki krizlerden farklı olduğunu savundu.

20:33 22 Ağustos 2022 Pazartesi
Erdoğan: Türkiye gemisi su alarak batarsa hepimiz boğulacağız
Kabine toplantısının ardından konuşan Erdoğan, günümüzdeki enflasyonun 1994 ile 2001’deki krizlerden farklı olduğunu savundu.


AKPli Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında açıklama yaptı.

Erdoğan’ın açıklamalarında öne çıkanlar şöyle:


Gaziantep ve Mardin’deki elim kazalar tüm boyutlarıyla soruşturulmaktadır. Failler hakkında gereken işlemler elbette yapılacak. 

Yüksek enflasyonu 1994 ve 2001 krizleriyle karşılaştırmak sadece bize değil, vatandaşlarımıza yapılmış haksızlık olur. Çünkü bugün yaşadığımız enflasyon bütçe ve işsizlik kaynaklı değil; küresel gelişmelerin tetiklediği dengesiz fiyat hareketlerinin sonucudur. Yani maliyet odaklı enflasyondur. 

Dünyanın pekçok yerinde yapıldığı gibi finansal dalgalanmalar ve varlık hareketleri üzerinden soymayı alışkanlık haline getirenler bizi aynı yola sokmak için canhıraş bir gayret içindedirler. 

Türkiye’nin ihtiyacı faizi yükseltmek değil; yatırımı, istihdamı, üretimi, ihracatı ve cari fazlayı artırmaktır. 

Vatandaşlarımızdan ve iş dünyamızdan tek ricam kendi ülkelerine ve dolasıyla kendi ülkelerine ve kendi parasına güvenmeleridir. 

Unutmayın; hepimiz de aynı Türkiye gemisinin içindeyiz. Bu gemi hızla yol alırsa kazanan hepimiz olacağız. Bu gemi, güvenlik gibi ekonomi üzerinden açılan deliklerden su alarak batarsa, hepimiz boğulacağız.  

Kamu finans kuruluşlarından iş dünyamızı ve vatandaşlarımızı desteklemek için verdiğimiz düşük maliyetli Türk lirasını götürüp dövize veya altına yatırmak Türkiye gemisinde delik açmak demektir. Devletin üretimi ve istihdamı teşvik etmek için sağladığı kolaylıkları amacı dışında kullanmak Türkiye gemisinde delik açmak demektir.

Verdiği hizmete, sattığı ürüne enflasyonla ve girdi maliyetleriyle izahı olmayan fiyatlar koyarak piyasanın dengesini bozmak Türkiye gemisinde delik açmak demektir.

Artık hiç kimsenin sadece parasının değerinden endişe ederek dövize ve altına yönelmesi için sebep kalmamıştır.

Eş durumu ve benzeri taleplerle özür tayinine müracaat eden öğretmenlerimize, başvuruların istisnasız tamamının karşılandığı müjdesini vermek istiyorum.

Toprak Mahsulleri Ofisimiz, mısır alım fiyatını, destek hariç, ton başına 5 bin 700 lira olarak uygulayacak.

Uzman ve başöğretmenlik kadrolarına 614 bin 446 başvuru oldu. Büyük bölümü gerekli eğitimleri tamamladılar. Yüksek lisans, doktora yapmış olan 80 bin öğretmenimiz zaten muaftır. Boykot çağrılarını milli iradenin tecelligahı olan Meclisimize saygısızlık olarak görüyoruz.

Son güncelleme: 20:33 22.08.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı