• Turkhane Logo

Erdoğan, kürsüde Muharrem İnce'yle ilgili tek bir söz söylemedi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'erken seçim' kararı sonrasında partiler birer birer adaylarını açıkladı. Erdoğan, bugün adaylığı kesinleşen CHP'li Muharrem İnce ile ilgili kürsüde en ufak bir söz söylemedi.

16:30 04 Mayıs 2018 Cuma
Erdoğan, kürsüde Muharrem İnce'yle ilgili tek bir söz söylemedi
AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'erken seçim' kararı sonrasında partiler birer birer adaylarını açıkladı. Erdoğan, bugün adaylığı kesinleşen CHP'li Muharrem İnce ile ilgili kürsüde en ufak bir söz söylemedi.

AKPli Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Çarşısının restorasyon çalışmaları sonrasında yapılan açılış töreninde konuşan Erdoğanın konuşmasından satır başları şu şekilde: 

Çarşımız yapılan restorasyonla çağdaş standartlarda hizmet verir hale gelmiştir. Tophanede de hem Nusretiye Camisini ziyaret ettik. Bu güzel eserin restorasyonunun da hayırlı olmasını diliyorum. Mısır Çarşısı Valide Safiye Sultan tarafından inşaatı başlatılan, Valide Hatice Sultan tarafından bitirilen nadide bir eserdir. Zaman içerisinde özellikle cumhuriyet döneminde pek çok orijinal özelliği tahrip edilen bu eser, aslına uygun şekilde baştan sona elden geçirilmiştir. Yaklaşık 16 milyon liralık restorasyon çalışmasıyla eskisinden daha güzel, daha sağlam ve daha cazip bir görünüme kavuşmuştur.

Ben de bura​da şarküteri ürünleri satan esnaftım. Her zaman söylediğim gibi biz, köksüz bir millet değiliz.


ÖZENLE YÖNETEMEDİĞİMİZİ İTİRAF ETMELİYİZ

Asırlar boyunca her köşesini nakış gibi işledik ancak cumhuriyet döneminde İstanbulu hak ettiği özenle yönetemediğimizi de itiraf etmeliyiz. Güzellikleri korumak bir yana çirkin yapıların istilasına uğramasına engel olamadık. Bu felaketin sorumlusu Türkiyeyi ve İstanbulu yönetme sorumluluğunu üstlenenlerin imkansızlıktan ziyade vizyonsuzluk kokan ihmalleridir.

SORUMLULUK ÜSTLENMEYEN BİR CUMHURBAŞKANI OLMAYACAĞIM DEDİM

2014 yılında milletimin oylarıyla cumhurbaşkanı seçildiğimde farklı bir cumhurbaşkanı olacağımı belirttim. Alıştığınız gibi Çankaya Köşküne oturup, her türlü yetkiye sahip olup sorumluluk üstlenmeyen bir Cumhurbaşkanı olmayacağım dedim.

Bu seçimlerin normal zamanda yapılmasını planlamıştık fakat böyle bir gelişme olunca 24 Hazirana çektik. Türkiyeyi seçim gündemiyle oyalamamak için bu kararı açıkladık. Yeni yönetim sistemimizin ruhu gereği hükümetle meclis tamamen ayrılacak. Biliyorsunuz yeni sistemde allahın izniyle koalisyona fırsat yok. 

Bakınız ne yaptı 15 tane milletvekili verdi. Niye? Grup kur diye. Bu ne haldir, milletin iradesini satın almaktan daha beter bir şey olabilir mi? Sizden bu ülkeye fayda olmaz. Her şeyden önce demokrasi dürüstlüktür. Namus meselesidir. 

Öteki ittifakta gördüğümüz şudur. Millete söyleyeceği tek projesi vardır. Bunların tek  bir amacı Recep Tayyip Erdoğanı indirmektir. Diyelim ki başardınız ve yönetimi devraldınız. Siz millete ne vadediyorsunuz?

Yenikapıya ite kaka geldi. Kendisine haber verdim. Önce gelemeyeceğini bildirdi. Son anda geleceğini bildirdi. Dürüst değil. Bunlarda yalan ganimet. 15 Temmuza kontrollü darbe diyerek gerçek yüzlerini gösterdiler.

 

Son güncelleme: 16:30 04.05.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı