• Turkhane Logo

Erdoğan: Fırat'ın doğusundaki terör koridorunu paramparça etmekte kararlıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında Suriye, S-400 ve F35lere ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Terörle mücadelede bizi yalnız başına bırakan ortaklar var" dedi.

13:10 26 Temmuz 2019 Cuma
Erdoğan: Fırat'ın doğusundaki terör koridorunu paramparça etmekte kararlıyız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında Suriye, S-400 ve F35lere ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Terörle mücadelede bizi yalnız başına bırakan ortaklar var" dedi.


Erdoğan, Türkiyenin F-35 programından çıkarılmasıyla ilgili Kendi savaş uçağımızı da yapıyoruz, başka çaremiz yok diye konuştu.


Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında konuştu. Çarşamba günü ABD Başkanı Donald Trumpın Suriye Özel Temsilcisi James Jeffreyin Ankara temaslarında da gündeme gelen Suriyede güvenli bölge konusuna değindi. Erdoğan, Amerika ile görüşmeler ne şekilde sonuçlanırsa sonuçlansın Fıratın doğusundaki terör koridorunu paramparça etmekte kararlıyız. Ne gerekiyorsa yapacağız. İzin almaya ihtiyacımız yok. diye konuştu.


Türkiyenin Kuzey Irakta düzenlediği Pençe Harekatını da değerlendiren Erdoğan, Erbildeki konsolosluk görevlimize saldırı, harekatımızın ne kadar isabetli olduğunun teyididir. Amacımız teröristleri sınır hattındaki sarp dağlar yerine, sınırımızın hemen ötesindeki düz ovada karşılayıp engelleyecek bir güvenlik hattı oluşturmaktır. Bunu başardığımızda inşallah Kandil diye bir meselemiz de kalmayacaktır. ifadelerini kullandı.

Erdoğanın konuşmasından satır başları şöyle:

Ülkemizdeki Suriyelilerin 330 bini ülkemizin güvenlik altına aldığı bölgelere döndüler. Daha fazla Suriyelinin dönmesi için Münbiç ve Fıratın doğusunun güvenli hale getirmemiz gerekiyor. Dünyanın hiçbir ülkesi kendi nüfusunun yüzde 5i kadar mülteciye ev sahipliği yapmaz. Lafa geldiği zaman, tebrik ederiz.

Türkiyenin Rusyadan S-400 alımı ve ABDnin buna karşı olası yaptırımlarına da değinen Erdoğan, S-400 meselesinde Türkiyeye daha fazla adaletsizlik yapılmamalı. ABDnin aklıselimle davranacağını umuyorum dedi.

F-35 vermiyor musunuz? Peki kusura bakmayın o konuda da yine tedbirimizi alırız başka yerlere döneriz. Bu konuda da yarıca çalışmalarımızı yaptık yapıyoruz. Eli bağlı duramayız.

“Osakada sayın Trump’a biz sizden şu ana kadar Patriot almadıysak da 100 tane yeni nesil Boeing uçağı alıyoruz. Bu da bir alışveriş değil mi? Bir tanesi geldi ödemesini yapıyoruz.Biz iyi müşteriyiz. Böyle giderse bu konuda da düşünmek zorunda kalacağız. Stratejik ortaklarımız stratejik ortak gibi davransınlar”

Merkez Bankası faizi indirdi ne oldu? Battık mı? Hayır. Piyasalar gayet normal karşıladı. Zaten olması gereken buydu

AKP teşkilatına mesajlar:

Erdoğan partisine de mesajlar verdi. Yerel seçimlerde partisinin “kaybettiği ve kazandığı’ yerler olduğunu belirten Erdoğan, “Hepsinin değerlendirmesini yaptık. İnşallah dört yıl sonraki seçimlere kurulduğu günkü heyecanlıyla bambaşka bir AK Parti olarak çıkacağız. Kendimizi sürekli yenileyerek daha da güçlendireceğiz. konuştu.

Partimizin kapısı millete hizmete talip olan herkese açıktır. Bu makamlar kimsenin tapulu malları değildir

İhtirasları, hırsları veya kifayetsizlikleri yüzünden yollarını kaybedenleri bir kenara bırakacak olursak adeta Ak Parti’de gözünü açana hayatının en verimli yıllarını bu çatıda geçiren bir nesil siyasette yetiştirdik” .

Ak Parti sırça köşklerde siyaset yapan milletin derdiyle dertlenmeyen siyasetçilerin yeri değildir.

Sağda solda birçok dedikodular var. Birileri parti kuruyormuş, şunu yapıyormuş, hiç bunları kafanıza takmayın. Çok içimizden ayrılıp parti kuranları gördük. Şu adını sorsam ahatırlamazsınız. Bu tür ihanetlerin içinde olanlar bu işin bedelini de ağır öder.

Son güncelleme: 13:10 26.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı