• Turkhane Logo

Erdoğan: Bir daha bu trene binemeyecekler

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu’da düzenlenen ilçe belediye başkan adayları toplantısına katıldı.

09:00 21 Ocak 2019 Pazartesi
Erdoğan: Bir daha bu trene binemeyecekler
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu’da düzenlenen ilçe belediye başkan adayları toplantısına katıldı.


Ordu Belediyesi eski başkanı Enver Yılmaz ile eski AKP Milletvekili İdris Naim Şahin’i ima eden Erdoğan, “Bakan oldular, milletvekili oldular, belediye başkanı oldular ama trenden indiler. Bunlar bir daha bu trene binemeyecekler.” ifadesini kullandı.

ADAY BELİRLEME SÜRECİNDE MİT VE EMNİYET AKP’YE HİZMET ETMİŞ


Ordu’daki konuşmasında aday belirleme sürecinde Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet istihbaratın orak çalışmaları sonucunda elde ettikleri bilgilerle değerlendirmede bulunduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, istihbarat teşkilatlarını AKP’nin hizmetinde kullandığını bir kere daha teyit etmiş oldu.

Erdoğan, “Partimizin merkezinde şu ana kadar önümüze konulan bütün adaylarda GBT denilen güvenlik soruşturmalarını gerek Milli İstihbarat, gerek emniyet istihbarat, tepeden tırnağa hepsini inceledik.” dedi.

ERDOĞAN, “TRENDEN İNENLER BİR DAHA BİNEMEZ” DEDİ

AKP Genel Başkanı Erdoğan, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan istifa eden Enver Yılmaz’a atıfta bulunarak, “Ordu’da bir şeylere müdahale edildiyse sebeplerini anlıyor olmalısınız.” şeklinde konuştu.

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e de göndermede bulunan Erdoğan, “Ne çektiysek hesabı olanlardan çektik. Milletvekili oldular, bakan oldular, ama trenden indiler. Trenden inenler de bir daha zaten bu trene binemediler ve binemeyecekler. Onlar yol ve dava arkadaşı olmadılar, yolda bıraktılar. Kimler olabileceğini biliyorsunuz.” ifadesini kullandı.


/


ENVER YILMAZ, “SÖYLENECEK O KADAR SÖZ VAR Kİ” DİYEREK İSTİFA ETMİŞTİ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile yaşadığı polemik yüzünden gündeme gelen Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Enver Yılmaz’ın parti yönetimi tarafından istifası istenmişti.

Bir dönem AKP Ordu Milletvekili olarak da görev yapan Enver Yılmaz, bir süre istifa etme konusunda direndi. Baskılara dayanamayan Yılmaz, 18 Eylül 2018’de sosyal medya hesabından şu sözlerle istifasını duyurdu: “Söylenecek o kadar söz var ki; hepsini kalbimin derinliklerine atıyorum. Küllensin diye… 23 yıllık aktif siyasi hayatıma son veriyorum. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Ben hakkımı helal ediyorum. Sizler de helal ediniz. Allaha emanet olunuz.”
 

Son güncelleme: 09:00 21.01.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı