• Turkhane Logo

Erdoğan belediye başkanlarıyla buluşacak: HDP’liler hariç!

Cumhurbaşkanı Erdoğan büyükşehirlerdeki tüm belediye başkanlarını 11 Eylül Çarşamba günü için Ankara'ya çağırdı. HDP'den seçilenler hariç! Diyarbakır, Van ve Mardin'den ise toplantıya kayyumlar davet edildi.

12:10 11 Eylül 2019 Çarşamba
Erdoğan belediye başkanlarıyla buluşacak: HDP’liler hariç!
Cumhurbaşkanı Erdoğan büyükşehirlerdeki tüm belediye başkanlarını 11 Eylül Çarşamba günü için Ankara'ya çağırdı. HDP'den seçilenler hariç! Diyarbakır, Van ve Mardin'den ise toplantıya kayyumlar davet edildi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bütün büyükşehir belediye başkanlarını Ankara’ya davet etti.

Erdoğan’ın büyükşehir belediye başkanlarına Çarşamba günü Ankara’ya gelmeleri yönünde çağrıda bulunduğu belirtilirken davetin sebebine dair bilgi verilmedi. NTV’nin haberine göre, 11 Eylül Çarşamba günü Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılacak toplantıda yalnızca AKP, CHP ve MHP’li başkanlar olacak.

Cumhurbaşkanı, yerel seçimlerin ardından bu toplantıyla ilk kez 30 büyükşehir belediye başkanıyla bir araya gelmiş olacak.


KILIÇDAROĞLU ‘KATILACAKLAR’ DEDİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 30 büyükşehir belediye başkanını Beştepe’ye davetine dair, “Belediye başkanlarımız Cumhurbaşkanı’nın davetine katılacak” dedi.

‘İMAMOĞLU KATILACAĞIZ, VATANDAŞ HİZMET BEKLİYOR’

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da Erdoğan’ın daveti üzerine Ankara’daki toplantıya katılacağını açıkladı.

İmamoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlarken, “Ankara’ya gidecek misiniz?” sorusuna “Tabii ki. Neticede bizim bireysel bir talebimiz vardı. Ama sayın Cumhurbaşkanı bütün büyükşehir belediye başkanlarıyla, belediyelerin sanıyorum sorunlarını konuşmak üzere ya da bu yeni dönemi tartışmak üzere toplantı daveti yaptılar. Elbette ki katılacağız. Elbette ki şehirlerimizin bütün aslında büyükşehirlerin sorunlarını kendileriyle paylaşma imkanımız olacak. Biz devletin her kademesinde maksimum diyalog maksimum ilişki… Neticede vatandaşımız hizmet bekliyor. Ama bizden ama merkezi hükümetten. Dolayısıyla işbirliğine ülkemizin her kademesinin ihtiyacı var. Biz bundan kaçınacak set koyacak anlayışa asla sahip olmadık, olmayacağız da. Zaten anlamlı da değil. Daveti için teşekkür ediyorum” yanıtını verdi.

CHP’Lİ BAŞKANLAR ÖNCE PARTİ GENEL MERKEZİNE GİDECEK


CHP’li büyükşehir belediye başkanlarının Cumhurbaşkanlığı Sarayında gerçekleştirilecek davet öncesi CHP Genel Merkezi’nde bir araya geleceği belirtildi.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile bir toplantı yapacağı belirtilen belediye başkanlarının, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp görüşmeyecekleri ise henüz netlik kazanmadı.

MIZRAKLI: KAYYUMLAR DEĞİL SEÇİLMİŞLER DAVET EDİLMELİYDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 30 büyükşehir belediye başkanını Beştepe’ye davet etmesini değerlendiren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı ise “Meşruiyeti olmayan 3 kayyumun oraya gitmesi doğru değil, seçilmiş belediye eş başkanlarının davet edilmesi gerekirdi” dedi.

Son güncelleme: 12:10 11.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı