• Turkhane Logo

Duvarları yıkan belediye başkanı görevden alındı

HDP’nin 31 Mart seçimlerinde yüzde 70.45 oyla kazandığı Kızıltepe Belediyesi’ne de kayyum atandı. Seçilen başkan, ilk iş olarak belediye etrafına örülen duvarı yıkmıştı.

10:12 04 Kasım 2019 Pazartesi
Duvarları yıkan belediye başkanı görevden alındı
HDP’nin 31 Mart seçimlerinde yüzde 70.45 oyla kazandığı Kızıltepe Belediyesi’ne de kayyum atandı. Seçilen başkan, ilk iş olarak belediye etrafına örülen duvarı yıkmıştı.



İçişleri Bakanlığı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Mardin’in Kızıltepe Belediyesi Eşbaşkanı Nilüfer Elik Yılmaz’ı görevden aldı. Yılmaz’ın yerine İlçe Kaymakamı Hüseyin Çam kayyum olarak atandı.
  İçişleri Bakanlığı, Mardinin Kızıltepe Belediyesi Eşbaşkanı Nilüfer Elik Yılmazi görevden aldı. Elikin yerine İlçe Kaymakamı Hüseyin Çam kayyum olarak atandı. Yılmazın, belediye binasına girmeye çalıştığı ve engellendiği anlar da kameraya böyle yansıdı. pic.twitter.com/iV2p5lPqzf — ANKA Haber Ajansı (@ankahabera) November 4, 2019
Duruma tepki gösteren eşbaşkan Yılmaz, dün gece saatlerinden itibaren abluka altına alınan belediye binası önüne geldi. Belediye binasına girmek isteyen Yılmaz, burada polis engeliyle karşılaştı. Eşbaşkan Yılmaz ile polisler arasında bunun üzerine tartışma yaşandı. Eşbaşkan Yılmaz, görevden alındığına dair tebligatı istedi. Polisler, “Hukuksuzluk varsa bunu çözersiniz, ondan sonra girersiniz. Zamanı gelince göreceksiniz” diye cevap verdi.


Eşbaşkan Yılmaz’ın belediye binası önündeki bekleyişi sürüyor.

KAYYUMUN DUVARINA İLK BALYOZU İNDİRMİŞTİ

Eşbaşkan Yılmaz, seçimden hemen sonra kayyum tarafından belediye etrafına örülen yüksek duvara ilk balyozu indirmişti.

2 KASIM’DA DA SARAY’A KAYYIM ATANMIŞTI

Son olarak 2 Kasım’da HDP’li Saray Belediye Eş Başkanı Caziye Duman gözaltına alınmış, ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınmıştı. Belediye Başkanı Duman’ın yerine ilçe kaymakamı kayyım olarak atanmıştı.

AKP İKTİDARI, SEÇİMLE KAZANAMADIĞI 15 BELEDİYEYE KAYYIMLA EL KOYDU

Kızıltepe Belediyesi ile birlikte kayyım atanan HDP’li belediye sayısı 3ü büyükşehir olmak üzere 15’e yükseldi.

Son güncelleme: 10:12 04.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı