• Turkhane Logo

Doğu Perinçek’in canlı yayında sırıtarak ‘Şehit vermeden olmaz’ dedi

Ukrayna’ya silah yardımı yapılarak Türkiye’nin yönetilemeyeceğini söyleyen Perinçek’in, gülerek sarf ettiği ‘Şehit vermeden olmaz’ sözleri de sosyal medyada tepki topladı.

11:31 04 Şubat 2020 Salı
Doğu Perinçek’in canlı yayında sırıtarak ‘Şehit vermeden olmaz’ dedi
Ukrayna’ya silah yardımı yapılarak Türkiye’nin yönetilemeyeceğini söyleyen Perinçek’in, gülerek sarf ettiği ‘Şehit vermeden olmaz’ sözleri de sosyal medyada tepki topladı.



İdlib’de Rusya destekli Suriye Rejimine bağlı güçlerin saldırısı sonucu 5’i asker 8 kişi şehit olmuştu. Bu olayın ardından, iktidar destekçisi, Avrasyacı politika izleyen Vatan Partisinin Genel Başkanı Genel Başkanı Doğu Perinçek’in sözleri merak konusuydu. Perinçek, dün gazeteci İsmail Saymaz ile birlikte katıldığı HaberTürk kanalındaki ‘Türkiye’nin Nabzı’ adlı programda konuştu. Programda, İdlib’te 8 şehidin verildiği hain saldırının ardından Türkiye’nin Suriye’deki politikaları masaya yatırıldı.

TÜRKİYE’Yİ YÖNETEMZSİNİZ


Program sırasında Türkiye’nin Ukrayna’ya yaptığı silah yardımı için ‘felakettir diyen Perinçek, ”Rusya’ya karşı Ukrayna’yı silahlandırarak Türkiye Devleti yönetilmez. Bu büyük bir yanlıştır” dedi

ŞEHİT VERMEDEN OLMAZ

Gazeteci İsmail Saymaz’ın “Biz burada, bir daha şehit vermeyeceğimiz bir gelecek için konuşmuyor muyuz” sözleri sırasında da araya giren Perinçek sırıtarak, “Şehit vermeden hiçbir sorun çözülmez. Şehit vereceğiz, olur mu şehit vermeden” diye konuştu. Doğu Perinçek’in tavrı ve sözleri sosyal medyada büyük tepki topladı.

Suriye’nin kuzeybatısında yer alan İdlib’de, Rusya destekli rejim güçleri, koordinatları bilinmesine rağmen Türk askerlerinin bulunduğu gözlem noktasına top atışlarıyla saldırmış, saldırıda 5 asker ve 3 sivil şehit, 7 asker de yaralanmıştı.

  Doğu Perinçek sen ne leş bir yaratıksın pic.twitter.com/vHJI08kWZx — Seyyah  (@444syyh) February 3, 2020 Bence mesele Perinçek’in gülmesi değil. Dikkatle dinleyin. Kendisine Ukrayna’ya verdiğimiz 200 milyon lira hatırlarıldığında “felakettir”diyor ve ekliyor: “Rusya’ya karşı silahlandırarak devlet yönetilir mi” pic.twitter.com/uABY44U4BE — Cihan Ç. (@chn2592) February 4, 2020 Doğu Perinçek, Didem Arslanın programında Şehit vermeden sorun çözülmez demesinin ardından gülmesi, sosyal medyada tepkilere neden oldu.#TürkiyeninNabzı#salı pic.twitter.com/fCCnEaveGM — Politikaloji İzmir (@politikalojizmr) February 4, 2020
 

Son güncelleme: 11:31 04.02.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı