• Turkhane Logo

DEVA ve Gelecek partilerine kumpas kurulursa bunu bozmak görevimiz!

Kılıçdaroğlu, geçmişte İyi Parti’nin seçime girmemesi için kumpas kurulduğunu ve bunu kırdıklarını belirterek “Şimdi büyük bir ihtimalle Deva ya da Gelecek Partisi için bir kumpas kurulursa biz demokrasiye kurulan kumpası bozmakla görevliyiz” dedi.

09:14 21 Mayıs 2020 Perşembe
DEVA ve Gelecek partilerine kumpas kurulursa bunu bozmak görevimiz!
Kılıçdaroğlu, geçmişte İyi Parti’nin seçime girmemesi için kumpas kurulduğunu ve bunu kırdıklarını belirterek “Şimdi büyük bir ihtimalle Deva ya da Gelecek Partisi için bir kumpas kurulursa biz demokrasiye kurulan kumpası bozmakla görevliyiz” dedi.



Tele 1 televizyonu canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara siyasetinde tartışılan yeni ittifak görüşmelerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.  

“BUNU DEMOKRASİ GÖREVİ OLARAK KABUL EDİYORUZ”


AKP’den istifa ettikten sonra yeni parti kuran Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun liderliğini yaptığı partilere yönelik demokrasi dışı bir kumpastan bahseden Kemal Kılıçdaroğlu, “Şimdi büyük bir ihtimalle Deva ya da Gelecek Partisi için böyle bir kumpas kurulursa biz demokrasiye kurulan kumpası bozmakla görevliyiz. Bunu vicdani, ahlaki ve bir demokrasi görevi olarak kabul ediyoruz” dedi.  

Gelecek Partisi ve Deva Partisinin yapılacak bir seçime katılamama olasılığı bulunduğunun hatırlatılması üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, “Darbelere, darbecilere karşı çıkıyorum” diyenlerin darbecilerin getirdiği hukuka da karşı çıkması gerektiği vurguladı. 

“YÜZDE 1 OY ALAN PARTİDE TBMM’DE TEMSİL EDİLSİN”

“Yüzde 10 seçim barajını kim getirdi?” diye soran Kılıçdaroğlu, “Darbeciler, Kenan Evren ve arkadaşları getirdi. Neden bunun arkasında duruyorsun? Yüzde 10 seçim barajı demokrasiye darbedir aslında. Milletin oyu Parlamento’ya olduğu gibi yansısın istiyoruz, makul bir düzeye çekelim, yüzde 5 mi, yüzde 2 mi yaparsın…” dedi.  

TBMM’de tüm partilerin temsil edilmesini istediklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, yüzde 1 oy alan parti genel başkanının bile TBMM’de olması gerektiğine vurgu yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu, bunun için gerekirse TBMM’de “Türkiye milletvekilliği” diye ayrı bir bölüm açılabileceğini, yüzde 1 oy alana 1, yüzde 2 oy alana 2 milletvekili verilebileceği önerisinde bulundu.  

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:  

“Erdoğan darbe hukukunun arkasına sığındığı için ve darbecilerin getirdiği yasaları ek yasalarla tahkim ettiği için yeni bir siyasi partinin Parlamento’ya gelmesini istemiyor. İyi Parti için de kumpas kurdular, seçimlere girmemesi için altyapı oluşturdular ama biz onu kırdık.  

Şimdi büyük bir ihtimalle Deva ya da Gelecek Partisi için böyle bir kumpas kurulursa biz demokrasiye kurulan kumpası bozmakla görevliyiz. Bunu vicdani, ahlaki ve bir demokrasi görevi olarak kabul ediyoruz. O partilerin tamamı bizim rakibimiz ama demokrasilerde rekabet ahlaki kurallar içinde, eşit kurallar olmalı.  

Bir iktidar partisi, muhalefet partilerine, seçime girecek bir partiye kumpas kurup, ‘Onu acaba demokrasinin, siyasetin dışına nasıl atabilirim.’ arayışına giriyorsa korkudan giriyordur. Biz ‘Milletvekili vereceğiz, şunu yapacağız, bunu yapacağız’ diye bir taahhütte bulunmadık. Böyle bir şey doğru da değil zaten.  

Ben Gelecek Partisinin Genel Başkanıyla da Deva Partisinin Genel Başkanıyla da bu konuları hiç konuşmadım. Sadece sorular üzerine yanıt verdim. Eğer demokrasiye karşı böyle bir kumpas kurulursa bu kumpası çözmek bizim görevimizdir.  

Bu aynı şekilde İyi Parti’nin de Saadet Partisinin de Demokrat Partinin de görevidir. Eğer bir siyasal parti halkın oyuna başvurmak istiyorsa en büyük hakem halksa seçmense bırakın seçmen kimi tercih ediyorsa etsin. Bundan niye korkuyorsunuz? Çünkü iktidardan gideceklerini biliyorlar. Millet İttifakı olarak bunları göndereceğiz.” 

Son güncelleme: 09:14 21.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı