• Turkhane Logo

DEVA partisi ilk toplantısını yaptı, genel başkanı seçti

AKP'den istifa eden eski bakanlardan Ali Babacan uzun süredir beklenen partisinin kuruluşunu ilan etti. Kısa adı DEVA olan Demokrasi ve Atılım Partisi Kurucular Kurulu bu akşam ilk toplantısını da yaptı.

22:54 10 Mart 2020 Salı
DEVA partisi ilk toplantısını yaptı, genel başkanı seçti
AKP'den istifa eden eski bakanlardan Ali Babacan uzun süredir beklenen partisinin kuruluşunu ilan etti. Kısa adı DEVA olan Demokrasi ve Atılım Partisi Kurucular Kurulu bu akşam ilk toplantısını da yaptı.





Toplantıda, beklendiği gibi Ali Babacan oy birliği ile partinin Genel Başkanı seçildi.


Ali Babacan başkanlığındaki Kurucular Kurulundan oluşan bir heyet, yarın saat 12.00de Anıtkabiri ziyaret edecek. Babacan ardından da saat 13.00de özel bir otelde partisinin tanıtım toplantısını gerçekleştirecek.

Ali Babacanın kurduğu siyasi parti için İçişleri Bakanlığına dün resmi başvuru dilekçisi verilmişti. Partinin adının Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) olduğu kesinleşmişti. 

Kurucular kurulu listesinde en çok göze çarpan isim Mehmet Şanver oldu. Emekli General Şanverin ismini kamuoyu 15 Temmuz darbe girişimi sırasında duymuştu. 15 Temmuz gecesi aralarında dönemin kuvvet komutanlarının da olduğu pek çok komutan Şanverin kızının düğününde bir araya gelmişti.

Kuruldaki bir başka dikkat çeken asker isim ise, uzun yıllar TSKda özel harekatçı olarak görev yaptıktan sonra akademik hayata atılmak için ordudan ayrılan, son dönemde de İdlibe yönelik operasyonlara eleştirileri ile dikkat çeken Metin Gürcan oldu.

Kurul listesinde eski AKPli bakanlar Sadullah Ergin, Nihat Ergün ve Selma Aliye Kavaf da yer aldı. DEVA partisinin kuruluş dilekçesi ise, yine kurucular kurulunda yer alan eski AKPli vekiller Mehmet Emin Ekmen ile İdris Şahin tarafından İçişleri Bakanlığına verildi.

Kurucular kurulunda, yıllarca AKPde milletvekilliği ve genel başkan yardımcılığı yaptıktan sonra, yine AKPden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen, ancak 15 Temmuz sonrasında Erdoğan tarafından istifaları istenen belediye başkanları arasında yer alan Ahmet Edip Uğurun adı da dikkat çekti.

Babacanın partisinin kurucular kurulu listesinde Hariciyeden en dikkat çeken isim, AKP döneminde Basın Yayın Genel Müdürlüğü de yapan, son görev yeri de Londra Büyükelçiliği olan Abdurrahman Bilgiç.

Listede ayrıca AKPdeki bakanlık dönemindeki yakın çalışma arkadaşı bürokratlar da yer aldı. Bu çerçevede eski Hazine Müsteşarı İbrahim Halil Çanakçı, eski TÜİK Başkanı Birol Aydemir, eski Hazine Müsteşar Yardımcısı Cavit Dağdaş dikkat çeken isimler.

Babacanın partisinin kurucular kurulu listesinde dikkat çeken bir başka isim ise Ramiz Ongun. Ongun, Ülkü ocakları başkanlığı yapmış, MHPde de Genel Başkan adayı olmuştu.

Babacanın partisinde halen mevcut TBMM listesinde vekil olan tek isim ise, geçtiğimiz aylarda AKPden istifa edip, bağımsız olan Mustafa Yeneroğlu oldu.

Son güncelleme: 22:54 10.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı