• Turkhane Logo

Deva Partisi: Avukatlara uygulanan polis şiddetinden endişeliyiz

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yeneroğlu; “Savunma Yürüyüşü’nde Baroların ve avukatların yanlarında olduğumuzu ve avukatlara yönelik polis şiddetini kınadığımızı belirtmek isteriz" dedi.

20:12 22 Haziran 2020 Pazartesi
Deva Partisi: Avukatlara uygulanan polis şiddetinden endişeliyiz
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yeneroğlu; “Savunma Yürüyüşü’nde Baroların ve avukatların yanlarında olduğumuzu ve avukatlara yönelik polis şiddetini kınadığımızı belirtmek isteriz" dedi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Türkiye’nin hukuk devleti ve insan haklarına müdahaleler bakımından ciddi kriz içinde olduğunu, bunun hep birlikte yapılan mücadele ve dayanışma ile çözüleceğini belirtti.

Yeneroğlu, baro başkanlarının Avukatlık Kanunu’nda yapılacak değişiklikle çoklu baro sistemine geçilmesine karşı olduklarını duyurmak için Ankara’ya “Savunma Yürüyüşü” başlattıklarını belirterek, “Her ne kadar içeriği henüz belirli olmasa da gündemdeki konular dikkate alındığında, kanun hazırlığının toplumsal bir ihtiyacı karşılamaktan uzak, aksine baroların varlığından rahatsız olan bir anlayışla hazırlandığı açıktır” ifadesini kullandı.

‘ÇOKLU BARO, SİYASALLAŞMANIN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR’ 


Yeneroğlu, kurulmak istenen çoklu baro sisteminin, dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde eşi benzeri olmayan, birçok olumsuzluğu bünyesinde barındıran bir sistem olduğuna işaret ederek, açıklamasına şöyle devam etti: “Öncelikle illerde çoklu baro kurulması, baroların taraf tutmasının ve siyasallaşmasının önünü açacaktır. Ne yazık ki böyle bir durum, baroların insan haklarını ve hukukun üstünlüğünü savunmalarını engelleyecektir.

TOPLANTI VE GÖSTERİ ANAYASAL BİR HAK

Diğer taraftan, ne yazık ki, Baro Başkanları Ankara’ya girişlerinde engellenerek orantısız polis müdahalesine maruz kalmışlardır. Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının anayasal bir hak olduğu unutulmamalıdır. Yargının asli unsuru olan avukatların sadece anayasal bir haklarını kullanmak istedikleri için polis müdahalesi ve şiddetine maruz kaldığı bir ortamdan ciddi endişe duyuyoruz.

Türkiye’nin hukuk devleti ve insan haklarına müdahaleler bakımından geçirmekte olduğu ciddi kriz; ancak hep birlikte yapılan mücadele ve dayanışma ile çözülecektir. Bu inançla, avukatların ve Baroların baskı altında olmadan; mesleklerini özgürce icra etmesi, bağımsız ve tarafsız yargı ve savunma hakkı için yapılan Savunma Yürüyüşü’nde Baroların ve avukatların yanlarında olduğumuzu ve avukatlara yönelik polis şiddetini kınadığımızı belirtmek isteriz.”

Son güncelleme: 20:12 22.06.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı