• Turkhane Logo

Destici’ye tepki: “Partinin adını AKP’ye Büyük Biat Partisi yapın!”

Ordu’da parti yöneticisi bir kadının hükumete yönelik eleştiri sonrası ters kelepçe ile gözaltına alınmasının ardından BBP Genel Merkezi’nden yapılan yazılı açıklama partilileri memnun etmedi.

13:29 05 Temmuz 2021 Pazartesi
Destici’ye tepki: “Partinin adını AKP’ye Büyük Biat Partisi yapın!”
Ordu’da parti yöneticisi bir kadının hükumete yönelik eleştiri sonrası ters kelepçe ile gözaltına alınmasının ardından BBP Genel Merkezi’nden yapılan yazılı açıklama partilileri memnun etmedi.



BBP’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamanın altında çok sayıda eleştiri yer alması dikkat çekti. 

 BBP Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü, Ünye’de sosyal medya yayını yapan bir kanalda hükumete yönelik eleştiride bulunduktan sonra iş yerinde 6 polis tarafından ters kelepçeyle gözaltına alınmasıyla ilgili Büyük Birlik Partisi (BBP) yazılı açıklama yaptı. Açıklamaya partililer tepki gösterdi.


OLAYIN ELEŞTİRİLERLE İLGİLİ YOK

Olayın basında geniş yer bulmasının ardından BBP’den yapılan açıklamada olayın bağlamından koparılarak farklı şekilde yorumlandığı öne sürüldü. Gözaltının Yümlü’nün yaptığı eleştirilerle hiçbir ilgisi olmadığı öne sürülen açıklamada, “Pandemi süreci uygulamaları polis memurlarının yetkilerini ve kanunlarla çizilmiş görev tanımlarını fazlasıyla aşan hiçbir şekilde kabul etmediğimiz, reddettiğimiz bir şekilde uygulanmasıyla kamuoyunun gündemine düşmüştür” denildi.

PARTİLİNİZİ SAVUNMAKTAN ACİZSİNİZ

BBP Genel Merkezi’nden yapılan bu açıklamaya partililerden büyük tepki geldi. Sosyal medyadaki açıklamanın altına yapılan yorumlardan bazıları ise şöyle:

– Yazıklar olsun size.

– Suçu polis memurlarına yükleyip garibanları ya sürgün ya da ekmeğinden ettirmeyin. Eminim ve biliyorum ki o memurlar yukarıdan bir baskı gelmedikçe asla bir siyasiye böyle bir davranışta bulunmazlar. Memurlar verilen emri yerini getirmiştir. Kimse topu taca atmaya kalkmasın.

– Böyle saçma bir açıklama mı olur? O kadının kimliği yüzünden, yaptığı eleştiri yüzünden gözaltına alındığı kamuoyunca malum. Bu metni kim hazırladıysa direk görev alın, istifa bile ettirmeyin.

– Soylu’yu eleştirdiği için gözaltına alındığını herkes biliyor. Pandemi hikayesine inanan saf insan yoktur. Temaslı olanlara polis ordusu ile mi gidiliyor. Yazıklar olsun bir parti üyenizi savunmaktan acizsiniz.

PARTİNİN ADINI BÜYÜK BİAT PARTİSİ YAPIN

– Genel başkandan çıt yok

– Bu açıklamayı yapmasanız daha iyiydi

– Muhsin gitti, parti bitti. İsminizi de  değiştirin. AKP ye Büyük Biat Partisi yapın.

– Tamam inandık.

– Partilisine dahi sahip çıkamayan sözde parti

– Gelecek partisi sizden daha fazla savunmuş partilinizi.

– Yazıklar olsun size @bbpgenelmerkez, korkaklar.

MUHSİN BAŞKAN OLSA BU AÇIKLAMA BÖYLE Mİ OLURDU?

– Hiç açıklama yapmasanız daha iyi olurdu. Yazık size gönül verenlere demeyeceğim. O partiyi hiç biriniz hak etmiyor.

– Bu açıklamayı yaparken utanmadınız mı? Ne oldu da AKP zarar görmesin diye dava arkadaşınızı bile savunamaz duruma düştünüz?

– Genel merkezin yapmış olduğu bu açıklama tam anlamıyla topu taca atmanın daniskadır. Muhsin başkan olaydı bu açıklama böyle mi olurdu sizce?  Kamuoyuna…!!!

– Ne zamandır pandemi gerekçesi ile bir kadına 10 polis gidiyor, ağa sizde gururda mı yok ya? Nasıl böyle oldunuz ya

– Kendi hakkını savunamayanlar, halkın hakkını nasıl savunacak. Anlayamıyorum, birilerine şirin görünmek için  ilkelerden taviz mi verilir?

– Vah ki ne vah. Yiğitliğin kitabını yazmış merhum Muhsin başkanın partisi kimlere kalmış. Az dik durun az

– Acaba Muhsin Yazıcıoğlu yaşasa idi bu açıklama böyle mi olurdu? İktidarın treni Destici çok kalıpsız bir adam

– Açıklamanın acizliğine bakar mısınız? Demek yüzünüze tükürseler yarabbi şükür diyeceksiniz

Kimi kandırıyorsunuz. Pandemi önlemleri kapsamında izolede olması gereken her kim olursa olsun ters kelepçeyle kalabalık polis ordusuyla zorla alıkonamaz. Neden göz altına alındığı aşikâr. Biraz gerçeklere açık olun. Muhsin başkanın kemiklerini sızlatmayın.

– Partiniz ve genel başkanı ne iş yapar? Siz Fatma hanımı nasıl bu muameleye maruz kaldırdınız? Hiç mi hükmünüz yok? Rahmetli Muhsin başkan olsa karakolu dar ederdi o polislere. Acıyorum halinize hala AKP ile ittifak edip Muhsin başkanın kemiklerini sızlatıyorsun Destici!!?  

Son güncelleme: 13:29 05.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı