• Turkhane Logo

‘Davutoğlu kara kaplı defteri ne zaman açıklayacak?’

Parti kurma hazırlığında olan AKP’li küskün Ahmet Davutoğlu’nun başbakan olarak seçildiği 7 Haziran ve 1 Kasım seçim sürecine ilişkin "Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz.

10:23 26 Ağustos 2019 Pazartesi
‘Davutoğlu kara kaplı defteri ne zaman açıklayacak?’
Parti kurma hazırlığında olan AKP’li küskün Ahmet Davutoğlu’nun başbakan olarak seçildiği 7 Haziran ve 1 Kasım seçim sürecine ilişkin "Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz.

İleride Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman, eminim en kritik dönemlerden, birkaç aydan biri 7 Haziran ile 1 Kasım arasındaki dönem olarak yazılacaktır şeklinde söylediği sözler gündemdeki yerini koruyor.

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu da bugünkü yazısında Davutoğlu’nun bu sözlerini irdeliyor ve “Ok yaydan çıktı, köprüler atıldı ve kara kaplı defterler savaşı başladı. Bu kara kaplı defterler ya açılacak, ya açılacak ve 17 yıllık AKP iktidarının günahları ve tabi suçları da ortaya saçılacak. Dünyayı sarsan Wikileaks belgelerini dahi geride bırakacak kara kaplı defterler iki ayrı kaynaktan ortalığa çıkacak; Erdoğandan ve Davutoğludan” diyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Davutoğlu’ya Böyle bir dönemde hiç kimse kendi çıkarlarını önde tutamaz. Kimse, kendi hırsı için memleketin geleceğini ateşe atamaz. Dönem, fedakarlık dönemidir. Hafıza kayıtlarımızın içerisinde olanları da vakti geldiğinde milletimizle, sizlerle paylaşacağımızı da şimdiden burada söylüyorum. Bu hafıza kaydının içerisinde çok şeyler var” şeklinde verdiği yanıtı hatırlatan Uğuroğlu “Şimdi bu karşılıklı tehditler gösteriyor ki kara kaplı defterler açılıyor” yorumunda bulunuyor.


Uğuroğlu, Davutoğlunun Sakarya konuşmasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin AKP - MHP hükümet önerisine, Hayır dediğini vurgulamasını ve terörle mücadelede yalnız bıraktığını iddia etmesinin kara kaplı defterinde Bahçeli ile ilgili kara sayfalar olduğunu da gösterdiğini ifade ediyor.

Davutoğlu’ya yakın siyasetçilerle konuştuğunu ve Davutoğlu kara kaplı defteri ne zaman açıklayacak? sorusunu yönelttiğini ifade eden Uğuroğlu gelen yanıtı şöyle aktarıyor: O günün zamanı var, siyasi zemini var.”

Uğuroğlu yazısına şöyle devam ediyor:

“Kuşku yok ki Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğanın da tüm AKPliler hakkında ‘kara kaplı’ defteri vardır.

Davutoğluna yanıt olarak, ‘Bu hafıza kaydının içerisinde çok şeyler var’ diyen Erdoğanın şu sözü bu tartışmanın ve kara kaplı defterlerin önemini açıkça ortaya koymaktadır:

‘Kimse, kendi hırsı için memleketin geleceğini ateşe atamaz.’

Erdoğanın;

- ‘Kimse, kendi hırsı için’ diye kastettiği kişi Ahmet Davutoğludur.

- ‘Memleketin geleceğini ateşe atamaz’ diye kastettiği ise, ‘7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015’ dönemidir.

- ‘Dönem, fedakarlık dönemidir’ çağrısı Ahmet Davutoğluyadır.

Bakalım ‘Hain’ suçlamasına muhatap olan Davutoğlu, ‘susma’ fedakârlığı yapar mı?

Ya da susturulur mu?

Kara kaplı defterler açılacak, kıyamete hazır mısınız?”

Son güncelleme: 10:23 26.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı