• Turkhane Logo

Davutoğlu ile ekibi Saadet Partisi'ne mi katılıyor?

AKP'de kazanlar kaynamaya başladı. Yeni parti kurması beklenen eski başbakan Ahmet Davutoğlu ve kendisiyle birlikte hareket edecek olan kimi isimlerin partiden ihraç istemiyle disipline sevkedilmelerinin yankısı sürüyor.

09:05 04 Eylül 2019 Çarşamba
Davutoğlu ile ekibi Saadet Partisi'ne mi katılıyor?
AKP'de kazanlar kaynamaya başladı. Yeni parti kurması beklenen eski başbakan Ahmet Davutoğlu ve kendisiyle birlikte hareket edecek olan kimi isimlerin partiden ihraç istemiyle disipline sevkedilmelerinin yankısı sürüyor.



Karar MYK’de oy birliğiyle alınmıştı. Ahmet Davutoğlunun yanısıra eski Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, eski Genel Başkan Yardımcısı Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ile eski İstanbul Milletvekili Abdullah Başçının partiden kesin ihraç edilmesi bekleniyor. 

İhraç talebiyle disipline sevk edilen siyasetçilerden Selçuk Özdağ, bundan sonra izleyecekleri yol haritasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.


GazetedeDuvardan Nergis Demirkayanın haberine göre, Özdağ, “Şu an bekliyoruz. Bizi hangi suç isnatlarıyla disipline vermişler onu görmek istiyoruz. Biz Türkiye daha iyi olsun daha özgür olsun daha zengin olsun diye pozitif eleştiri yaptık. Özeleştiri yapmalarını beklerdik. Ama öyle olmadı. Öncelikle hangi gerekçelerle bu kararı aldıklarını görmek istiyoruz. Bakalım Yüce Divan’lık suçlarımız var mıymış! Sayın Davutoğlu ile de İstanbul’da bir toplantı yapacağız. Arkadaşlarımızla değerlendirmelerin ardından suç isnatlarını da gördükten sonra kamuoyunu bilgilendireceğiz” dedi.

Özdağ, ihraç kararı üzerine “İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna, şu yanıtı verdi:

“Biz hiçbir zaman istifayı düşünmedik. Biz AK Parti bir gün fabrika ayarlarına döner diye düşündük. Mücadelemiz parti içi mücadeleydi. Mücadeleyi sürdüreceğiz. Bundan sonra söz de karar da AK Parti üyelerinin, AK Parti’ye gönül verenlerin, milletimizin. Onlar karar verecek. Biz yine aynı şekilde demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan hakları mücadelesini sürdüreceğiz.”

AK Parti’nin ‘vesayetçi yapılarla mücadele eden, sorun çözen bir partiyken 2013 yılından bu yana sorunların kendisini çözdüğü bir parti haline dönüştüğünü’ söyleyen Özdağ, “Bugün de artık çözülmeye başladı gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.

Özdağ, ihraç kararı çıkması durumunda Saadet Partisi’ne katılabilecekleri iddiasıyla ilgili ise şöyle dedi:

“Böyle bir şey söz konusu değil. Saadet Partisi’nin misyonuna, çizgisine, mücadelesine saygı duyuyoruz ama bu hiç konuşulmadı, gündeme gelmedi, gönlümüzden de geçmedi” 

AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre kararda Davutoğlu’nun en son katıldığı televizyon programında söyledikleri etkili oldu. Davutoğlu’nun değerlendirmeleri, eleştiri sınırlarının ötesinde “AK Parti’nin kurumsal kimliğini hedef almak” olarak yorumlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konya konuşmasında, “Kağıt üzerinde üyemiz gözüküp de gönlünü ve yolunu bizden ayırmış olanlar varsa onları ayıklamaktan çekinmemeliyiz” sözleri üzerine AK Parti Genel Merkezi’nde hazırlık yapıldı.

Teşkilat başkanlığınca hazırlanan dosyalar AK Parti MYK’sına sunularak oy birliğiyle ihraç kararı çıktı. AK Partili bir yönetici, “Parti içinde eleştiri olur ama partinin kurumsal kimliğini hedef alan açıklamalara sadece AK Parti değil hiçbir parti müsaade etmez” değerlendirmesinde bulundu.

Son güncelleme: 09:05 04.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı