• Turkhane Logo

Cumhur İttifakı'nın geleceği İstanbul seçimine mi bağlı?

AKP, başkanlık seçimlerinden bu yana yürüttüğü Cumhur İttifakı ortaklığını İstanbul seçiminde de devam ettiriyor.

14:20 11 Haziran 2019 Salı
Cumhur İttifakı'nın geleceği İstanbul seçimine mi bağlı?
AKP, başkanlık seçimlerinden bu yana yürüttüğü Cumhur İttifakı ortaklığını İstanbul seçiminde de devam ettiriyor.



İYİ Partinin kurulması ile birlikte ikileme düşen MHP seçmeninin önemli bir bölümü seçimlerde kritik öneme sahip.

MHPnin seçim stratejisinin en önemli ayaklarından biri, hemşehrilik üzerinden seçmenlere ulaşmak.


BBC Türkçede Mahmut Hamsiciye konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Hemşehri harekâtını başlatmış bulunuyoruz diyor ve onlarca il başkanının İstanbul seçimleriyle ilgili görevlendirildiğini belirtiyor:

Bu kapsamda il başkanlarımız gruplar halinde, ihtiyaç hasıl oldukça ve burada hazırlanan programlara katılmak maksadıyla yoğun bir şekilde İstanbula geliyorlar, hemşehrileriyle buluşuyorlar. Sayın Genel Başkanımız birinci il başkanları toplantısını 9 Mayıs 2019 tarihinde yapmıştı. 15 il başkanımızı Ankaraya toplamıştı. Sonuç itibariyla ilk etapta İstanbulda nüfusu 250 bin ve üstü hemşeri profiline sahip illerin il başkanlarını İstanbula görevlendirdi. Mesela Sivas, mesela Ordu… İl başkanlarımız Ramazan ayı münasebetiyle tertip edilen iftarlara iştirak ettiler, hemşehrileriyle diyaloğa geçtiler. Onlara Cumhur İttifakını anlattılar, 23 Haziranın öneminden bahsettiler, Sayın Binali Yıldırıma destek talebinde bulundular. Bu süreç heyecan ve hızla devam ediyor. Sayın Genel Başkanımız 15 il başkanımızı topladıktan kısa bir süre sonra ikinci il başkanları grubunu Ankarada topladı. Onların da sayısı 16ydı. Üçüncü il başkanları toplantımız da iki hafta önce yapıldı. Bu çerçevede 49 il başkanımız Ankarada toplandı. Böylelikle bütün il başkanlarımız İstanbuldaki çalışmalara görevlendirilmiş oldu. Hemşeri profiline uygun bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Haberde aktarılana göre MHP, sahadaki çalışmalarındaki büyük miting, gösterilerden ziyarete birebir temasa ağırlık veriyor.

Yönter, Ramazan Ayı boyunca bunu ağırlıklı olarak iftar programları üzerinden gerçekleştirdiklerini, birebir temasın bayram sonrasında da süreceğini şöyle açıklıyor:

Stratejilerimizden biri de yüz yüze iletişim. Nitekim ev ziyaretleri yapıyoruz. Ramazan ayında belirlenmiş evlerde iftarlar yaptık, sohbetler ettik. İstanbulda en çok temsil edilen illerimizin hemşerileriyle görüşürken, haneleri, işyerlerini, fabrikaları da ziyaret edeceğiz.

AKPnin 31 Mart seçimleri kampanyasına kıyasla 23 Haziran öncesinde Bahçeli tarafından gündeme getirilen beka söylemini ikinci plana attığı görülüyor.

AK Partinin beka söylemini ikinci plana attığı kanaatinde değilim diyen MHPli Yönter, AK Partide de bekaya güçlü bir vurgu söz konusu. Beka, siyasi polemik konusu yapılamayacak kadar önemli ve vazgeçilmez bir kavram ve değerdir. Beka varsa İstanbul var, milli birlik ve beraberlik var görüşünü savunuyor.

Bazı uzmanlar, 31 Mart seçimlerinde İstanbulda sandığa gitmeyen 1 milyon 700 bin seçmenin en az 200 binini muhafazakâr Kürt seçmen kategorisiyle tarif ediyor.

MHPli Yönter, Bizim Kürt kökenli kardeşlerimizle bir sorunumuz olabilir mi? derken, Sorun varmış gibi davranmak, fitneye, fesada hizmet etmek büyük bir cinayettir. Kürt kökenli kardeşlerimiz milletimizin eşit, onurlu fertleridir, hepsi Cenab-ı Allahın bizlere emanetidir. Milliyetçi Hareket Partisiyle Kürt kökenli kardeşlerimiz arasında yapay sorun imal edenler, emin olunuz art niyetli çevrelerdir. Bunlar bölücülüğe hizmet eden odaklardır. Kürt kökenli kardeşlerimiz milletimizin şerefli mensuplarıdır ve biz onları çok seviyoruz. Biz hep birlikte Türk milletiyiz ifadesini kullanıyor.

Yönter, Cumhur İttifakının geleceğinin İstanbul seçimlerinin sonuçlarına bağlı olup olmadığı sorusuna ise, Seçim sonucu ne olursa olsun Cumhur ittifakı vardır, devam edecektir. Cumhur ittifakı Türkiyenin gelecek ümididir, istikbalin mimarıdır. Cumhur ittifakı Türkiyeyi 2023e hazırlamaktadır, Cumhur ittifakı Türkiye hasımlarının önünde aşılmaz bir kale duvarı, bükülmesi imkansız çelikten bir bilektir. Cumhur İttifakını böyle değerlendirmek lazımdır yanıtını veriyor.

Son güncelleme: 14:20 11.06.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı