• Turkhane Logo

Cumhur İttifakı’nda Bülent Arınç çatlağı: Yol kazasına davetiye çıkarmaktadır

Cumhurbaşkanlığı İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’ın Ahmet Türk konusunda yaptığı açıklamalar, Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’de derin rahatsızlığa neden oldu.

08:17 13 Eylül 2019 Cuma
Cumhur İttifakı’nda Bülent Arınç çatlağı: Yol kazasına davetiye çıkarmaktadır
Cumhurbaşkanlığı İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’ın Ahmet Türk konusunda yaptığı açıklamalar, Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’de derin rahatsızlığa neden oldu.



MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Bülent Arınç’ın bu üslubuyla devam ettiği sürece 2023 seçimlerinde bir yol kazasına neden olabileceğini ifade etti.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk’ün görevden alınmasını eleştiren ve kayyum atanmasını doğru bulmadığını söyleyen Cumhurbaşkanlığı İstişare Kurulu Üyesi ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, hem AKP’lilerin ve MHP’lilerin hedefi haline geldi.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bülent Arınç hakkında “Türkiye’yi sıkıntıya koyacak davranışlarda artık Bülent Arınç Bey bir kenara oturmalı; ya Bursa’ya ya Manisa’ya yerleşmeli. Siyaseti tıkıyor. Terörle mücadelede önemli katkılar sağlandığı bir süreçte AKP’yi baltalıyor. Onun için kendisine olan saygımı yitirdim” tepkisini göstermişti.


YALÇIN’DAN ARINÇ’IN KULAĞINI ÇEKİN İMASI!

Bahçeli’nin yardımcısı Semih Yalçın, Twitterdan yaptığı açıklamada Bülent Arınç’ı hedef aldı ve AKP’ye Arınç’ın bu açıklamalarının 2023 seçimlerinde giderken bir yol kazasına neden olabileceğini ifade etti. AKP içerisinde ayrışma yaşayanların Cumhur İttifakı’ndan rahatsız olduğunu belirten Yalçın, ittifakın karşısında olan kişilerin mağlup olacaklarını söyledi.

“İşin vahim tarafı, safını ve siyasi kıblesini şaşıran Sayın Arınç da bu felaket korosuyla beraber gazel okumaktadır.” diyen Yalçın, “Arınç muhtemelen tasarlayarak, hesaplayarak kendi partisi ve partimiz ile polemiğe girerken kulağını çekmesi gerekenlerse kendisini kibarca ikaz etmektedir.” dedi.

“Biz, Arınç’ın MHP ile didişirken hangi yararları hedeflediğini hesap edemeyen suskun çevrelerin bilgisine bir karakter analizi sunalım” diyen Semih Yalçın, “Bülent Arınç’ın politika sahnesinde giydiği tevazu ve mahviyet hırkasının altında; kontrol edilemeyen kibir, yontulmamış büyüklenme hissi, olgunlaşmamış fikir yükü ve hazmedilememiş allameliğin terkibinden dikilmiş sakil bir gömlek sırıtmaktadır.” İfadesini kullandı.

“ARINÇ BU KAFAYLA YOLA GİTMEKTE ISRAR ETTİĞİ SÜRECE…”

“Sayın Arınç, kâmil bir Müslüman ve donanımlı bir siyasetçi ambalajının içinde hayli şişkin bir ego barındırmaktadır. Hâlbuki ambalaj da tekerlek de oldukça eski ve aşınmıştır.” sözleriyle ağır eleştiride bulunan Yalçın, “Yerli yersiz kabaran egosu; hem ambalajdan hem tekerlekten zaman zaman taşmakta, bombe yapmaktadır. Sayın Arınç bu kafayla yola gitmekte ısrar ettiği sürece önüne her çıkan tümsekte şişkinlikler artacaktır.” dedi.

“Bu arabanın seyir hâlindeyken kaçınılmaz surette patlayıp her an elim bir kazaya yol açması mümkündür.” ifadesiyle Cumhur İttifakı’nın zarar göreceği imasında bulunan Yalçın, “Kendisine tavsiyemiz; külüstür araba ve eski tekerleklerle yola çıkmaması, siyasi alametini bir an evvel hurda politikacılar garajına çekmesidir. Velhasıl bu arabayı 2023 seçim kervanına katmak, yol kazasına davetiye çıkarmaktır.” Sözleri dikkat çekti.

Son güncelleme: 08:17 13.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı