• Turkhane Logo

CHP’nin CNN Türk boykotunun perde arkasından ‘tuzak’ çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk’ü boykot etme kararının “CHP’lilere nasıl tuzak kurabiliriz” diye özel bir yayın politikası izlenmesi sonrasında alındığını dikkat çekti.

14:01 07 Şubat 2020 Cuma
CHP’nin CNN Türk boykotunun perde arkasından ‘tuzak’ çıktı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk’ü boykot etme kararının “CHP’lilere nasıl tuzak kurabiliriz” diye özel bir yayın politikası izlenmesi sonrasında alındığını dikkat çekti.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk’ün doğrudan doğruya CHP’yi hedef alıp zor durumda bırakabilecek yanlı haberler yaptığına dikkat çekti. Kanalın “CHP’lilere nasıl tuzak kurabiliriz” diye özel bir yayın politikası izlenmesi sonrasında boykot kararı aldıklarını belirtti.

YANLI YAYINLARA SEÇİM ÖNCESİNDE BAŞLADI


Kafa Radyo canlı yayınında, gazeteci Candaş Tolga Işık’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, CNN Türk’le ilgili rahatsızlıklarının seçim öncesinde başladığını ifade etti. CNN Türk’ün partilerinin zor durumda bırakılması için özel bir yayın politikası izlendiğini belirten Kılıçdaroğlu, yaptıkları görüşmelere rağmen televizyon kanalının bu politikasından vazgeçmediğini söyledi.

UZUN GÖRÜŞMELER SONRASINDA BU KARAR ALINDI

“CHP kimse eleştiremez” gibi bir düşüncelerinin olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Bir televizyon doğrudan doğruya CHP’yi hedef alıp zor durumda bırakabilecek yanlı haberler, yanlı yorumlar yapıyorsa bu doğru değil. O televizyon kanallarına çıkmamız onlara meşruiyet kazandırır. Biz de böyle bir meşruiyet kazandırma ayağı değiliz. O nedenle uzun uzun kendi aramızda oturduk, konuştuk, böyle bir kararın verilmesine karar verildi”

HABERLER KIRPILARAK ALGI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR

Yorumcuların istedikleri gibi konuyu yorumlayabileceklerini ancak haberin doğru verilmesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Haberi sağından solundan kırparak, anlamsız hale getirerek, sadece bir siyasal partiyi zor durumda bırakmak, bir siyasal partiyle ilgili algıyı kamuoyunda kendi istedikleri gibi yönlendirmek ya da algıyı o şekliyle oluşturmak için çaba harcamak, bizim kabul edebileceğimiz bir uygulama değil” dedi.

“CNN TÜRK, A HABER OLMAYA BAŞLADI”

CHP’nin CNN Türk’ün yayın politikasına müdahale etmediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Sadece ‘Biz sizin televizyonlarınıza çıkmayacağız’ diyoruz. ‘İzlemeyin’ de diyoruz. Bu televizyon kanalı objektif haber yapmıyor bize göre. Biz nasıl A Haber’i seslendiriyoruz gayet rahat bir şekilde, ‘CNN Türk de A Haber gibi olmaya başladı. Bu kanalın CHP’ye yönelik verdiği haberlerin hiçbirisi doğru değil, bunlara inanmayın. Dolayısıyla seyretmeseniz de olur’ diyoruz” dedi.

Son güncelleme: 14:01 07.02.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı