• Turkhane Logo

CHP'li Özel: Erken seçim Erdoğan’ın iktidarını bitirir

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, erken seçimin kaçınılmaz olduğunu söyleyerek, "Erken seçim, Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi ömrünü, daha doğrusu iktidarını bitirir" dedi.

17:08 18 Temmuz 2021 Pazar
CHP'li Özel: Erken seçim Erdoğan’ın iktidarını bitirir
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, erken seçimin kaçınılmaz olduğunu söyleyerek, "Erken seçim, Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi ömrünü, daha doğrusu iktidarını bitirir" dedi.


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMMde düzenlediği basın toplantısında, erken seçimin kaçınılmaz olduğunu söyleyerek, Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti artı MHP’nin oyu, bu Meclis’te ciddi şekilde azınlığa düştüklerini ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybettiklerini gösteriyor. Erken seçim, Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi ömrünü, daha doğrusu iktidarını bitirir dedi.

Ankada yer alan habere göre Özel açıklamasında “Erken seçim kaçınılmazdır. Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti artı MHP’nin oyu, bu Meclis’te ciddi şekilde azınlığa düştüklerini ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybettiklerini gösteriyor. Erken seçim, Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi ömrünü, daha doğrusu iktidarını bitirir. Muhalefet partisi lideri olarak görev yapar mı bilmiyoruz, o kendi kararı olacak. Kazanamayacakları bir seçimi mümkün olduğunca geç yapacaklarını, erken yapmayacaklarını, seçimi gününde veya gününe çok yakın bir yerde yapmak için direneceklerini düşünüyorum. Ama diğer yandan baktığımızda vatandaşın bıçak kemiğe dayanmış, erken seçim dışında neredeyse bir gündemi yok. Erdoğan, ikili basınç arasında sıkışmış olacak” ifadesini kullandı.


“ERKEN SEÇİM KARARINI MİLLET VERİYOR”

Erken seçim tartışmaları için Özgür Özel, şöyle konuştu:

“Siyaseti bir okumayla, erken seçimin kaçınılmaz olduğunu söylemek çok mümkün. Çünkü gerçek anlamda erken seçim kararını siyasetçiler değil millet veriyor. Her girilen esnaf dükkanından çıkarken ‘seçim ne zaman’ diye soruluyorsa, her gidilen köy kahvesi erken seçim konuşuyorsa, her sohbetin sonu erken seçime varıyorsa ve işi vatandaşın nabzını tutmak olan gazetecilerin her basın toplantısında bir erken seçim sorusu varsa erken seçim kaçınılmazdır. Ancak benim gördüğüm anketler ve okuduğum anayasa yani cumhurbaşkanı seçilmesi için alması gereken oyla bugün Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti artı MHP’nin oyu, bu Meclis’te ciddi şekilde azınlığa düştüklerini ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybettiklerini gösteriyor. Bu şartlar altında Genel Başkan Yardımcısı Yavuz’un (Ali İhsan Yavuz) ‘cumhurbaşkanımızın siyasi ömrünü kısaltır’ cümlesinin sonundaki ‘kısaltır’ı ‘bitirir’ olarak değiştirip kendisine iştirak ediyorum. Erken seçim, Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi ömrünü daha doğrusu iktidarını bitirir. Muhalefet partisi lideri olarak görev yapar mı bilmiyoruz, o kendi kararı olacak. Bu anketlerle, bu sokakla, sokaktaki bu tepkiyle, bu geriye gidişle Erzurum’da kendi örgütüne ‘kibir yapmayın’ uyarılarına da okuduğumuzda kazanamayacakları seçimi yapmayacaklarını, direneceklerini düşünüyorum. Kazanamayacakları bir seçimi mümkün olduğunca geç yapacaklarını, erken yapmayacaklarını, seçimi gününde veya gününe çok yakın bir yerde yapmak için direneceklerini düşünüyorum. Ama diğer yandan baktığımızda vatandaşın bıçak kemiğe dayanmış, erken seçim dışında neredeyse bir gündemi yok. Bu kadar yoğun erken seçim gündeminin olduğu bir yerde Erdoğan, ikili basınç arasında sıkışmış olacak. Birincisi vatandaştan gelen erken seçim talebi, ikincisi ‘seçime gidersem kaybediyorum, geleceklere hazır mıyım, iktidarı devretmeye, hukuk önünde hesap vermeye hazır mıyız’ sorusuyla iki basınç arada kaldığını düşünüyorum.”


 

Son güncelleme: 17:08 18.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı