• Turkhane Logo

​CHP’li Kaftancıoğlu: Zalimler korktukça zulümleri artar

CHP’nin çiçeği burnunda İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, göreve geldiği ilk günden bu yana başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere iktidar yetkililerinin hedefinde.

10:32 26 Şubat 2018 Pazartesi
​CHP’li Kaftancıoğlu: Zalimler korktukça zulümleri artar
CHP’nin çiçeği burnunda İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, göreve geldiği ilk günden bu yana başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere iktidar yetkililerinin hedefinde.

Geçmiş dönemde attığı bazı tweetler üzerinden yapılan manipülasyonla hakkında “terör destekçisi” suçlaması yöneltilen, “Mustafa Kemal’in askeriyiz” söylemini reddettiği için Erdoğan’ın “Gazi Mustafa Kemalin kurduğu parti ne hale geldi” sözleriyle CHP’ye tepki göstermesine neden olan Kaftancıoğlu, “Türkiye’de hak mücadelesi veren insanların geçmişte de bugün de saldırıya uğradıkları, katledildikleri gerçeği karşısında bana yapılan saldırılar da beni şaşırtmadı” diyor.
 
Cumhuriyet’ten Hazal Ocak ve Hilal Köse’nin sorularını yanıtlayan Kaftancıoğlu, giderek seviyesizleşen bir saldırıya uğradığını söylüyor. “Yeni bir kadın siyasetçinin çıkıp iddia ortaya koyması, ‘Ben de varım’ demesi, erkek egemen bakışı rahatsız edecekti” derken, “O nedenle gürültülü geldim ama her yerde söylediğim gibi çevreye verdiğim rahatsızlıktan dolayı son derece mutluyum” ifadesini kullanıyor.
 
Erdoğan’ın tepkilerini ise ironi ile ele alıyor Kaftancıoğlu:

 
“Ben kendisini AKP’nin genel başkanı zannediyordum. AKP’nin İstanbul İl Başkanı da kendisiymiş herhalde.”
 
Kaftancıoğlu, Türkiye’nin içinde bulunduğu “korku imparatorluğu” için “Böyle bir ortamda korkmuyorum demek cengaverlik olur” görüşünü dile getiriyor ve ekliyor:
 
“Korkuyu yıkmak ya da korku ikliminde korkmamayı sağlamak hepimizin görevi ve sorumluluğu. Korkarak gerçekleri söylemezsek işte o zaman korkunun egemenliğini kurmuş oluruz. Tarih boyunca şu hep bilinen ve görülen bir gerçektir ki en çok zalimler korkar. Zalimler korktukça da zulümleri artar. Biz tüm bu baskı ve zulme rağmen korkmadığımızı göstererek, asıl korkanların korkularıyla yüzleşmelerini sağlamak ve korkuya karşı hep birlikte cesareti ve umudu artırmak zorundayız.”
 
Kaftancıoğlu, çevre katliamına yol açtığı Kanal İstanbul gibi projeleri değerlendirirken, “sosyal demokrat bir yerel belediyecilik yapmaz ve buna inanmazsanız her şeyinizi mega yapmak zorundasınız. Bu biraz popülizmin dayattığı bir politikadır” diyor.
 
İnsanlarda sandık güvenliği endişesinin devam ettiğini söyleyen Kaftancıoğlu, son referandumu hatırlatıyor ve “YSK aracılığıyla da seçim sonuçlarının değiştirebileceğini gördük” ifadesini kullanıyor.
 
Güvenliğin sağlanması konusunda ise iddialı:
 
“Ciddi altyapı ve yöntem çalışmalarımız var. O sandığa giren oy kesinlikle doğru şekilde sayılacak.”

Son güncelleme: 10:32 26.02.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı