• Turkhane Logo

CHP'li Gürer'den Bakan Pakdemirli'ye tepki: Bana bakacak yüzünüz yok mu?

Bütçe görüşmelerinde Bakan Bekir Pakdemirli'yi eleştiren CHP'li Fethi Gürer “Bana bakacak yüzünüz yok mu? Bari anlattığımı dinleyin” dedi. Bunun üzerine Pakdemirli ve Gürer arasında gerginlik yaşandı.

21:41 10 Aralık 2021 Cuma
CHP'li Gürer'den Bakan Pakdemirli'ye tepki: Bana bakacak yüzünüz yok mu?
Bütçe görüşmelerinde Bakan Bekir Pakdemirli'yi eleştiren CHP'li Fethi Gürer “Bana bakacak yüzünüz yok mu? Bari anlattığımı dinleyin” dedi. Bunun üzerine Pakdemirli ve Gürer arasında gerginlik yaşandı.


TBMM Genel Kurulunda Tarım ve Orman Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı bütçelerinin görüşmeleri sürüyor.

ARI: YARGIDAKİ SİYASİ KİMLİKLERİ AYIKLAYIN


Bütçeler üzerinde CHP Grubu adına söz alan Antalya Milletvekili Cavit Arı, bağımsız ve tarafsız bir yargının millet adına karar verilebileceğini belirterek “Yasama, yürütme, yargı erklerinin bugün neredeyse tek elden yürütüldüğü bir sistemle karşı karşıya bulunmaktayız. Bir siyasi parti genel başkanının mahkemeye yargıç atadığı bir yerde adalet olur mu veya bağımsız ve tarafsız adalet olabilir mi?” diye sordu.

Cumhuriyet savcılarının bile özgürlüğünün elinden alındığını söyleyen Arı, başsavcıların iktidarın iki dudağı arasında olduğunu, iktidarın istemediği hiçbir davanın açılamadığını öne sürdü.

Türkiyede yargıya güvenin kalmadığını savunan Arı, “Yargıdaki siyasi kimlikleri ayıklayın aksi halde adalet her geçen gün değer kaybediyor. Bu şartlarda tarafsız ve bağımsız yargının sadece ismi olur ama gerçeği olmaz” dedi.
  CHPli Arı, Bakan Gül’ün “Hukuk devletinde yargının yegâne ideolojisi vardır, o da adalettir. Emir alacağı tek yer vardır; Anayasa’dır, hukuktur, kanundur” sözünü anımsatarak, “Yargıyı yürütmenin tahakkümünden kurtarabildiniz mi? Hayır” dedi.https://t.co/zBwdhNOyKp pic.twitter.com/zQPysuIV2m — ANKA Haber Ajansı (@ankahabera) December 10, 2021
BARUT: BÖYLE GİDERSE ÇİFTÇİ GÜBRE KULLANAMAZ DURUMA GELECEK

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, üre gübrenin tonunun 14 bin 500 liraya yükseldiğini belirterek “Böyle giderse çiftçilerimiz tüm ürünlerde gübre kullanamaz duruma gelecek. Bu da kalite ve verim kaybı demek” diye konuştu.

Buğdayda gıda krizinin kapıda olduğunu dile getiren Barut, “Sayın Bakan, bu buğdayı çiftçimizin elinden geçen yıl 2,25 liraya aldınız, şimdi ise yurt dışından bu buğdayın kilosunu 4,5-5 liraya ithal ediyorsunuz. Madem ithalata bu kadar para verecektiniz, elin yabancı çiftçilerine para kazandıracaktınız, bu parayı kendi çiftçimize verseydiniz” ifadelerini kullandı.

GAYTANCIOĞLU: 20 BİN ÇİFTÇİ HACİZ BASKISI ALTINDA

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, kürsüye ekmek, ayçiçek yağı ve süt ile çıkarak ekmeği gösterdi ve “Bu ekmeğin yarısını ithal buğdayla yapıyoruz” dedi.

İcra memurlarının borcunu ödemeyen çiftçilerin hayvanlarını saymaya başladığını belirten Gaytancıoğlu 20 bin çiftçinin haciz baskısı altında olduğunu söyledi.

AKP döneminde çiftçi borçlarının 70 kat artığını ifade eden CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, “Şu anda 200 milyar liranın üzerinde çiftçi borcu var. Bu borçlarla alakalı bu bütçede bir kaynak var mı? Üretimi artıracak bir stratejiniz var mı?” diye sordu. TBMM Genel Kurulu’nda CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, elindeki tuzluğu göstererek, “Çiftçi 2022 yılında yeni tarım aleti kullanacak. Tuzlukla gübre atacak” diyerek gübre fiyatlarındaki artışı eleştirdi. https://t.co/wgmkNVWjCF pic.twitter.com/0WTXJxChCS — ANKA Haber Ajansı (@ankahabera) December 10, 2021
ZEYBEK: HSKNİN ÜZERİNDEN HUKUK POLİTİKALARI KURULUNU ÇIKARAMAZSAK BAĞIMSIZ DİYEMEYİZ

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, yasama, yürütme ve yargının ayrı ayrı güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Zeybek, “Yasama, yürütme, yargı; bunların ayrı ayrı güçlendirilmesi gerekirken biz birleştirip tek güçte topluyoruz. Böyle bir ülkede demokrasiyi, hukuku, ekonomiyi ayakta tutmak mümkün mü? Eğer yasama, yürütmenin idaresi dışında hiçbir işlem yapamıyorsa ve sadece el kaldırıp indiriyorsa o Meclis vesayet altındadır. Vesayet altında bir Meclis bu ülkenin sorunlarını çözemez” dedi.

Yargı paketlerinin yargının sorunlarını çözemediğini savunan Zeybek, “Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) üzerinden Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulunu çıkaramazsak HSKye asla bağımsız diyemeyiz. Bu nedenle ben Sayın Bakandan Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşüp Bu kurulu bırakın, biz HSK olarak kendi işimizi yapalım demesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

BAKAN PAKDEMİRLİ İLE CHPLİ GÜRER ARASINDA GERGİNLİK

CHP Niğde Milletvekili Fethi Gürer, çiftçinin mutlu olmadığını ifade ederek şöyle konuştu:

“Çiftçimizin mutlu olmasını istiyorsanız yem ve gübre fiyatlarını yarı yarıya indirin. Çiftçimize arpa taban fiyatı 1,750 lira verdiniz, yabancı ülke çiftçisinden tonu 4 bin 550 liradan arpa ithal ettiniz. Ekmeklik buğday için çiftçimize taban fiyat 2 bin 250 lira verdiniz, yabancı çiftçiden tonu 5 bin liradan buğday ithal ettiniz. Çiftçinin mutlu olmasını istiyorsanız yabancı çiftçiden ithal ettiğiniz buğday ile bize ödediğiniz taban fiyat arasındaki farkı hemen çiftçimize verin.”

BANA BAKACAK YÜZÜNÜZ YOK MU?

Üzerinde “Çocukların aktiviteleri ve dikkatleri üzerinde olumsuz etkisi bulunabilir” yazılı bir içeceğin düğün salonlarında dağıtıldığını anlatan Gürer, Bakan Pakdemirliye dönerek “Sentetik tatlandırıcı diye insan sağlığına zararlı bir ürünün Türkiyeye 2015 yılından beri satılmasına izin vermeyi vicdanınız nasıl kabul ediyor?” diye sordu.

“Bana bakacak yüzünüz yok mu? Bari bana bakın, anlattığımı dinleyin sayın Bakan” diyen Gürer bunun üzerine Bakan Pakdemirli ile kısa süreli bir gerginlik yaşadı.



Meclis Başkanvekili Celal Adan, CHP milletvekillerinin konuşmalarını tamamlamasının ardından birleşime ara vererek grup başkanvekilleriyle görüşeceğini söyledi.

PAKDEMİRLİ: HELALLEŞTİK

Verilen aranın ardından söz alan Pakdemirli, CHPli Gürer ile görüştüğünü belirterek “Zaman zaman Meclisin tansiyonuyla beraber karşılıklı olarak maksadı aşan kelimeler olabiliyor. Bununla alakalı kendisiyle de içeride görüşmemizi yaptık. Karşılıklı olarak helalleştik” dedi.

Son güncelleme: 21:41 10.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı