• Turkhane Logo

CHP'li Erkek: Seçimden sonra ilk hafta çıkaracağımız yasa 'siyasi ahlak yasası' olacak

Bingöl’ü ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, partisinin il başkanlığında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

17:28 16 Eylül 2022 Cuma
CHP'li Erkek: Seçimden sonra ilk hafta çıkaracağımız yasa 'siyasi ahlak yasası' olacak
Bingöl’ü ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, partisinin il başkanlığında basın mensuplarıyla bir araya geldi.


CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek; İlk seçimde Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı, Türkiyenin 13’üncü cumhurbaşkanı olacaktır. Öncelikle vatandaşın ağır sorunlarını çözeceğiz. İlk hafta da Meclisten çıkaracağımız yasa Siyasi ahlak yasası olacak. İlk imzalayacağımız kararname Strateji ve planlama teşkilatı hakkında olacak. Tarımda, sanayide ve eğitimde planlama olacaktır” dedi.

Bingöl’ü ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, partisinin il başkanlığında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Erkek, demokratik hukuk devleti için güçlendirilmiş parlamenter sistemi temin edeceklerini belirterek, şunları söyledi:


ürkiye bu sistemle devam edemez. İlk seçimde Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı, Türkiyenin 13’üncü cumhurbaşkanı olacaktır. Öncelikle vatandaşın ağır sorunlarını çözeceğiz. İlk hafta da Meclisten çıkaracağımız yasa Siyasi ahlak yasası olacak. İlk imzalayacağımız kararname Strateji ve planlama teşkilatı hakkında olacak. Tarımda, sanayide ve eğitimde planlama olacaktır. Önümüzdeki ilk seçimlerde sandığa giden seçmenlerin, Bingölde de Çanakkalede de Edirnede de Hakkaride de Samsunda da Mersinde de hiç fark etmez, tüm seçmenlerin vicdanlarında muhakeme yapmaları gerekiyor. Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği için, bir ülkede o ülkeyi yönetenler zenginleşiyorsa ve halk fakirleşiyorsa orada ciddi bir sorun var demektir. Genel Başkanımız bölgeye de büyük önem veriyor. Bölgenin sorunlarını çok iyi biliyor. Bunların çözüm önerilerini tek tek paylaşıyor. İlk seçimden sonra Orta Doğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı’nı da kuracağız. Kurucu 4 devleti Türkiye, Suriye, Irak ve İran olacak. Sonra diğer devletler de katılacak. Çünkü Orta Doğu’nun ve bölgenin sorunlarını bu bölgedeki devletler, bu bölgedeki halklar çözebilir. Egemen güçlerin vekalet oyunları değil. (DHA)

Son güncelleme: 17:28 16.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı