• Turkhane Logo

CHP'den 'Hazine'yi boşalttılar, enkaz devralacağız' açıklaması

Resmi olmayan sonuçlara göre, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığını kazanırken, CHP'den, "Enkaz devralıyoruz, Hazine'yi boşalttılar" açıklaması geldi.

12:45 02 Nisan 2019 Salı
CHP'den 'Hazine'yi boşalttılar, enkaz devralacağız' açıklaması
Resmi olmayan sonuçlara göre, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığını kazanırken, CHP'den, "Enkaz devralıyoruz, Hazine'yi boşalttılar" açıklaması geldi.





AKP, İstanbulda ve Ankarada sonuçlara itiraz ederken, CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHPnin yani Millet İttifakının adayları seçimi kazanmıştır. Bunu kabul etmek gerekir. Sandıktan çıkan sonuca, seçmenin iradesine saygı duymak gerekir. İzmirde zaten büyük bir farkla kazandık, Ankarada da ciddi bir fark var. İstanbulda da Ekrem İmamoğlu bileğinin hakkıyla kazandı. Millet İttifakı olarak sandığa, demokrasiye sahip çıkıyoruz diye konuştu.


AKPnin sonuçlar belli olduktan sonra itiraz ettiğini ancak dayanaksız olduğunu ise, Ama itirazın bir dayanağı olmalı, haklı gerekçeleri olmalı. Siz sandık başında hiçbir şeye itiraz etmemişsiniz, ıslak imzalı tutanaklar, birleştirme tutanakları düzenlendikten sonra, YSK sonuçlarına, kazanan belli olduktan sonra itiraz ediyorsunuz sözleriyle dile getiren Erkek, 24 oy farkının dayanaksız isnatlarla ortadan kaldırılmasının mümkün olmadığını ifade etti. 

Erkek, geçersiz oylarının büyük bir bölümünün geçersiz oylar olduğunu söyledi ve ekledi:

AK Parti İstanbul İl Başkanının dinlediğiniz zaman bile itirazların ne kadar dayanıksız olduğunu şimdiden görüyoruz. İki tane sandık sonuç tutanağından örnek vermekle 24 bin oy farkı değişir mi? Geçersiz oylar her seçim döneminde olur. 2014 yerel seçiminde çok daha fazlaydı geçersiz oylar İstanbulda. Geçersiz oyların önemli bir bölümü de boş oylardır zaten, protesto oylarıdır. Bunlara sığınmak doğru değil. Demokrasiye sahip çıkmak, olgun olmak ve kazananı tebrik etmek gerekir.

Bir an önce halkın sorunlarına eğilmek lazım, bir an önce gündeme, gerçeklere dönmek lazım. İmamoğlu ile İstanbul zaten çok daha güzel olacak. Bakın, Sayın Erdoğan ‘nasıl yönetecekler, bakalım, göreceğiz diyor. Şu açıdan baktığınızda, İstanbulu ve Ankarayı özellikle, beton ormanına çevirdiler, kentleri öyle bir hale getirdiler ki… Buna rağmen bizim belediye başkanlarımızla birlikte kentlerde yeşil alanlar artacak, sosyal belediyecilikle, halkçı, dürüst belediyecilikle kentlerde yoksullukla mücadele edilecek.

Türkiyede CHPli belediyelerin yönettiği kentlerde insanlar niçin yaşamayı tercih ediyor çünkü o kentlerde özgürlük, çağdaşlık var. Biz zaten ciddi bir enkaz devralacağız İstanbulda ve Ankarada ama bunu mazeret olarak ileri sürmeyeceğiz. Türkiyenin en borçlu belediyeleri AK Partinin belediyeleri, neden? CHPli belediyelere bakın; Çanakkaleye, Aydına, İzmire, Eskişehire, Hataya, Edirneye bakın, oralarda yapılan yatırımlara bakın, huzura bakın.”

Son güncelleme: 12:45 02.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı