• Turkhane Logo

CHP’de yüzde 50+1’lik revizyon

CHP olası bir erken seçim durumunda gerekecek yüzde 50+1’lik ittifak ruhunu teşkilatlara yaymak için harekete geçti. Amaç yerel seçim başarısını genel seçimlere taşımak.

15:13 25 Temmuz 2019 Perşembe
CHP’de yüzde 50+1’lik revizyon
CHP olası bir erken seçim durumunda gerekecek yüzde 50+1’lik ittifak ruhunu teşkilatlara yaymak için harekete geçti. Amaç yerel seçim başarısını genel seçimlere taşımak.



31 Mart ve 23 Haziran’da İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok büyükşehir belediyesini kazanarak önemli başarıya imza atan CHP, hız kesmeden genel seçim hazırlıklarına başladı.

4 AY İÇERİSİNDE KONGRELER TAMAMLANACAK


CHP örgütlerini yeni sisteme ve bu sistemin getirdiği Millet ittifakının ruhuna uygun hale getirmek için çalışmalara başladı. CHP Olağan Kurultayı Şubat 2020’de yapılacak. Kurultaya yönelik hazırlıklar Ekim ayında başlatılacak. 4 ay içinde il ve ilçe kongrelerinin tamamlanması ve örgütün büyük kurultaya hazır hale getirilmesi hedefleniyor.

İL VE İLÇELERE ‘ANLAYIŞ’ DÜZENLEMESİ

CHP’de il-ilçe yönetimlerine kimin geleceğinden daha çok nasıl bir anlayışın yönetimlerde etkin olacağının önem taşıdığına dikkat çekiliyor. Bu nedenle CHP yönetimi, çalışmaları kurultay takviminden önce başlatıyor. CHP’de 31 Mart seçimleri öncesinde olduğu gibi 11-12 bölge toplantısı yapılacak. Toplantılara bütün teşkilat üyeleri davet edilecek.

GENEL SEÇİMİN YOL HARİTASI OLUŞTURULACAK

Toplantılarda örgütü bundan sonraki sürece hazırlamaya dönük siyasi, ekonomik gelişmeler ele alınacak. Yerel seçim sonuçlarının analiz edileceği toplantılarda başarıyı getiren etkenler ele alınacak, buradan çıkarılacak mesajlar ve genel seçim sürecinde nasıl bir yol yürünmesi gerektiği tartışılacak.

TOPLUMUN TÜM KESİMLERİ İLE BULUŞMA

CHP, toplumun tüm kesimleriyle buluşabilecek yeni yönetimler oluşturmak için düğmeye basacak. Yeni yönetimler ittifak ruhuna uygun profilde olacak. Erken genel seçim olasılıklarının da değerlendirildiği partide örgütün bu sürece hazırlanması için hızla yenilenmesi gerektiği, hedefin iktidar olduğu bir bakış açısının tüm teşkilatlara yerleştirilmesi gerektiği ifade ediliyor.

Son güncelleme: 15:13 25.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı