• Turkhane Logo

CHP Sözcüsü Öztrak: Damadınıza yeni bir koltuk mu hazırlıyorsunuz?

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Damat nerede" kampanyasına ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın “Seviyesiz söylem”, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da “Kazanımların altında onun imzası var” ifadelerine yanıt verdi.

19:32 22 Şubat 2021 Pazartesi
CHP Sözcüsü Öztrak: Damadınıza yeni bir koltuk mu hazırlıyorsunuz?
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Damat nerede" kampanyasına ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın “Seviyesiz söylem”, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da “Kazanımların altında onun imzası var” ifadelerine yanıt verdi.


CHP Sözcüsü Öztrak, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) sonrası basın toplantısı düzenledi. Öztrak, Damat nerede kampanyasına ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın “Seviyesiz söylem”, AKPli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da “Kazanımların altında onun imzası var” ifadelerine yanıt verdi. 

Öztrak, “Hayırdır? Damadınıza yeni bir koltuk mu hazırlıyorsunuz dedi. Öztrak, Bugün ülkemizin en büyük açığı ne cari açıktır ne de bütçe açığıdır. Bugün ülkemizin en büyük açığı; herkesi kucaklayacak, tarafsız bir cumhurbaşkanı açığıdır dedi. 


Öztrak’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

DAMADA YENİ KOLTUK MU HAZIRLIYORSUNUZ?

“Saray ve şürekâsı avazı çıktığı kadar bağırıyor. Bu kakofoniye önce yeni Hazine ve Maliye Bakanı sonra da bu konuda uzun süredir sus pus olan AK Parti Genel Başkanı katıldı. Hayırdır? Damadınıza yeni bir koltuk mu hazırlıyorsunuz? Sorularımızı adamakıllı cevaplamak yerine, sorularımıza ‘seviyesiz siyaset’ demiş. Seviyesiz siyaset, milletine hesap vermekten kaçan siyasettir. Erdoğan’ın cevapları zaten malum… Ben Sayın Bakan’a soruyorum; ‘Madem damadın yaptığı işler doğruydu. Siz o koltuğa neden getirildiniz?’ Damadın arka kapıdan, ihalesiz döviz satması doğruysa, siz neden bu işlemlere son verdiniz? Damatla beraber, Merkez Bankası Başkanı neden değiştirildi?  Kimse milleti kör, alemi de sersem sanmasın. O günkü hatalar nedeniyle, bugün millet kırk katır mı, kırk satır mı noktasına geldi. Ekonomi yüksek faiz, yüksek kur kıskacına sokuldu. Millet işsiz, aç.  Tefeci eline düşen babalar, evlatlar canına kıyıyor. Esnaf, çiftçi, KOBİ faize ezdiriliyor.  Ekonomik buhran aileleri dağıtıyor. Erdoğan çıkıyor, ülkemizde aile yaşamını bitireni arıyor. Anlaşılan sarayın altun varaklı aynaları sorumluları göstermiyor.

HESABI VERİLMESİ GEREKEN 128 MİLYAR DOLAR VAR

CHPnin Berat Albayrak açıklamalarına gelen tepkiler ve tazminat davası açılacak olması hakkında gelen soruya Öztrak şu yanıtı verdi:

“Uzun süredir suskun olan kayınpeder de konuştu. Herhalde damadı bir yerlere getirme hazırlığı var. Açıkçası trajikomik buluyorum. Üç ayda yaşananları ne çabuk unuttun. Damat, istifasını instagram hesabından verdi. Yandaş basın, 27 saat haber yapamadı. Kayınpederi, damadını ademe havale etti. Damat da ortadan kayboldu. Üç aydır ortada yok. Ama ortada kayınpeder damat ilişkisini hesabını vermesi gereken 128 milyar dolar var. Bu hesap verilmedi. Hangi imzalarla, arka kapı operasyonuyla, hangi yetkiye istinaden bu 128 milyar doları kamu bankalarına verdiniz? Kamu bankaları hangi kriterlere göre dağıttı? Milletimiz herkesin notunu veriyor.” 

Son güncelleme: 19:32 22.02.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı