• Turkhane Logo

CHP: Seçim günü sandıklarda 600 bin kişi çalışacak

24 Haziran seçimlerinde parti olarak yeterli takibi yapmadıkları yönünde eleştirileri alan CHP bu kez "daha terbirli" olacaklarını açıkladı.

11:18 30 Mart 2019 Cumartesi
CHP: Seçim günü sandıklarda 600 bin kişi çalışacak
24 Haziran seçimlerinde parti olarak yeterli takibi yapmadıkları yönünde eleştirileri alan CHP bu kez "daha terbirli" olacaklarını açıkladı.

Eğer bir yanlış hesap varsa da Bağdat’tan döndürelim diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, 600 bin sandık görevlisinin olacağını belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, basın toplantısı düzenleyerek seçim günü sandık güvenliği ve sonuçların takibi için neler yapacakları hakkında bilgi verdi.

Sandık görevlilerinin sandık sonuçlarına dair “ıslak imzalı tutanak”almalarının önemine vurgu yapan Adıgüzel, olası bir itirazda Yüksek Seçim Kurulu’na başvuru için bu tutanakların şart olduğunu söyledi:


‘OYLARIN DOĞRU SAYILMASINI SAĞLIYORLAR’ 

“Bizim sandık görevlilerimiz dört aşamayı gerçekleştiriyorlar. Önce gün boyu çalıştıktan sonra sonuçların doğru sayılmasını sağlıyorlar. Sadece bizim oyumuzu değil bir muhtar adayının da oylarının doğru sayılmasını sağlıyorlar. Aday çıkarmadığımız herhangi bir ilçedeki İYİ Partili adayın da oyunun doğru sayılmasını sağlıyorlar. Sonra o sandık torbalarının ilçe seçim kurullarına emin şekilde ulaşmasını sağlıyorlar. Bu arada ıslak imzalı tutanaklarımızı ilçe başkanlarımıza gönderiyorlar ve ondan sonra sonuç teyidine geçiyorlar ki, en önemlisi de bu… 

‘YANLIŞ HESAP VARSA BAĞDAT’TAN DÖNDÜRELİM’ 

Onun için sandık görevlilerimizin yapmış oldukları çok önemli ve kritik bir görev var. Biz istiyoruz ki, işlerini sonuna kadar doğru yapsınlar, ıslak imzalı tutanakları alsınlar. Sonra biz bunu YSK ile teyit edip kamuoyuyla doğru sonuçları paylaşalım. Eğer bir yanlış hesap varsa da bunu Bağdat’tan döndürelim.”

‘600 BİN SANDIK GÖREVLİSİ OLACAK’

Seçim günü sandıklardan gelecek sonuçların iletileceği CHP çağrı merkezini tanıtan Adıgüzel, şöyle devam etti: “Burada günün ilk saatleriyle birlikte hazır olan bir çağrı merkezimiz oluyor ve gün boyu Türkiye’nin dört bir yanından gelen çağrılar burada değerlendiriliyor. Sadece sandık görevlisi olarak görevlendirdiğimiz kişi sayısı 250 bin. Bunun yanına gönüllüleri, avukatları, okul sorumlularımızı, kat ve bilişim sorumlularımızı da eklediğimizde bu sayı yaklaşık 600 bini buluyor. Bunların hepsinin yaşadığı sorunları çağrı merkezimiz cevaplayacak ve sürecin takibini sağlayacak.”

Son güncelleme: 11:18 30.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı