• Turkhane Logo

CHP Mansur Yavaş’ı yeniden aday gösterirse AKP-MHP ittifakı kaybeder

SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı, Ankara'da yerel seçimleri MHP adayının kazanma ihtimalinin AK Parti adayından daha yüksek olduğunu iddia etti.

11:18 25 Mart 2018 Pazar
CHP Mansur Yavaş’ı yeniden aday gösterirse AKP-MHP ittifakı kaybeder
SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı, Ankara'da yerel seçimleri MHP adayının kazanma ihtimalinin AK Parti adayından daha yüksek olduğunu iddia etti.

Kamuoyu araştırma şirketi SONAR’ın Başkanı Hakan Bayrakçı, 2019’da yapılacak yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Habertürk’te ‘Enine Boyuna’ programına katılan Bayrakçı, CHP’nin MHP kökenli Mansur Yavaş’ı yeniden aday göstermesi ya da Ankara’da güçlü bir aday çıkarması halinde AK Parti-MHP ittifakının tek adayla seçime girseler dahi Ankara’yı kazanamayacaklarını savundu.

Bayrakçı, AK Parti’nin aday gösterip MHP’nin aday çıkarmaması durumunda Ankara’da yüzde 16-17’yi bulan MHP seçmeninin büyük bir bölümünün AK Parti adayına oy vermeyeceğini savundu. Bayrakçı, ancak tersi durum olursa, yani MHP’nin aday çıkarır AK Parti, aday çıkarmadan MHP adayını desteklerse seçimi kazanma ihtimalinin daha yüksek olacağını savundu.


‘MHP POTANSİYELİ AKP’NİN ADAYINA OY VERMEZ’

Bayrakçı, bu iddialarını şöyle anlattı: “Hadi ‘AKP Ankara’dan bir aday çıkarsın, MHP de çıkartmasın, MHP seçmeni AKP’ye oy versin’ dediler, farzımuhal. İttifak var ya. CHP de iyi bir aday çıkarttı. Bakınız o seçimi AKP adayı alamaz. Neden biliyor musunuz? Çünkü geçen seçim MHP aday çıkarttığı halde Gökçek’e karşı gittiler Mansur Yavaş’a oy verdiler. Yani dolayısıyla Ankara’da diyelim CHP Mansur Yavaş’ı bir daha aday gösterdi. Olurunu olmazını bilmiyorum da gösterdi diyelim. Karşısına daha yüksek oy diye bir AKP’li aday çıktı. Çok da iyi bir isim olsun. MHP dönüp diyecek ki seçmenine , ‘Arkadaşlar bizim adayımız AKP’nin çıkarttığı adaydır.’ Ankara’da o yüzde 14-17’lik MHP potansiyeli o AKP’nin adayına oy vermez. Sebebi şu. Ankara zaten yönetiminin gösterdiği yere oy vermeyeli 7-8 sene oluyor. Mansur Yavaş olayında öyle oldu. Referandumda öyle oldu.”

‘MHP’LİLER GENEL BAŞKANLARININ GÖSTERDİĞİ YÖNDE OY KULLANMADILAR’

Bayrakçı, diğer bir seçenek olarak ise şunları anlattı: “Ama adayı MHP çıkarırsa Ankara’da, çok ilginç bir durum bu, o zaman kazanma şansı olur ittifakın.  Çünkü MHP seçmenine diyecekler ki, ‘Adayı biz çıkarıyoruz, üç hilal. AKP de aday çıkartmıyor, bizi destekliyor.’ O zaman döner MHP’nin, 17 mi 17 puan, 15 mi 15 puan verir oyu. AKP’den de 30-35 puan bile gelse seçimi kazanırlar. Ankara için AKP yönetiminin, ‘Aman durun kardeşim, siz burada aday çıkarın, biz sizi destekleyelim’ demesi lazım. Bazı yer vardır, o partinin adayı ters teper. Burada ben referandumdaki Ankaralı MHP seçmeninin davranışı ile geçen belediye seçimindeki Ankara’nın MHP seçmeninin davranışını kale alıyorum. Her iki seçimde de Ankaralı MHP’liler genel başkanlarının gösterdiği yönde oy kullanmadılar. Sadece AKP karşıtı bir politikaya oy kullandılar.”

  CHPLİ TANAL: İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN ADAYIM

Son güncelleme: 11:18 25.03.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı