• Turkhane Logo

CHP ‘Lütfü Savaş’la devam’ dedi

CHP, Hatay Büyükşehir Belediyesi başkanlığına mevcut başkan Lütfü Savaş’ı aday gösterdi.

09:50 19 Şubat 2024 Pazartesi
CHP ‘Lütfü Savaş’la devam’ dedi
CHP, Hatay Büyükşehir Belediyesi başkanlığına mevcut başkan Lütfü Savaş’ı aday gösterdi.





AA’nın aktardığına göre CHP’den yapılan yazılı açıklamada şunlar dendi:  “Partimizin Hata y Büyükşehir Belediye başkan adaylığı üzerine yapılan son değerlendirmeler sonucunda il örgütümüzün, ilçe örgütlerimizin, ilçe belediye başkan adaylarımızın talep ve mutabakatları üzerine Lütfü Savaş’ın adaylığının devamına karar verilmiştir.”



Ne olmuştu?



Depremdeki sorumluluğuna rağmen CHP’nin Lütfü Savaş’ı yeniden Hatay Büyükşehir Belediyesi başkanlığına aday göstermesi eleştirilerin hedefi olmuştu. Depremin yıl dönümünde düzenlenen anmadaysa Savaş yoğun protestoyla karşılaşmıştı.



12 Ocak’ta Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz’a konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay’da anket yaptırdıklarını ve Savaş’ın alternatifini bulamadıklarını söylemişti: “Anket yaptık. Ankette kaç kişiye farklı farklı sorduk. Her seferinde CHP’nin gösterebileceği, en çok oy alan aday o oluyor.”



Saymaz’ın ulaştığı CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da Hatay’da anket yapıldığını, Savaş’ın dört ankette açık ara önde çıktığını ve Hatay Barosu Başkanı Cihat Açıkalın ve eski Antakya Sanayi ve ticaret Odası Başkanı Hikmet Çinçin’i de geçtiğini kaydetmişti.



Sonrasında Özgür Özel Savaş’a yönelik eleştirileri ‘sitem’ olarak değerlendirerek yeniden anketleri işaret etmişti.



Dün katıldığı NOW TV yayınında Özel ‘fikir değiştirerek’ son anketlerle ilgili “Bizim Hatay’da Lütfü Bey’in de desteğiyle, Lütfü Bey’in onayıyla birlikte bir alternatif geliştirdiğimiz durumda seçimi alacağımızı gösteriyor. Bu şekilde davranmaz, Hatay’ın sesini duymazsak biraz sıkıntıya girdiğimizi gösteriyor” demişti.

Son güncelleme: 09:50 19.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı