• Turkhane Logo

CHP lideri ‘Elektriği vardı’ diyen bakana çıkıştı: Yalansa istifa edecek misin?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kemal Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriğinin kesik olmadığını iddia etti. “Yapılan incelemeler sonucu o gün evin elektriği varmış” diyen Dönmez'e Kılıçdaroğlu'ndan sert tepki geldi.

22:34 24 Nisan 2022 Pazar
CHP lideri ‘Elektriği vardı’ diyen bakana çıkıştı: Yalansa istifa edecek misin?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kemal Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriğinin kesik olmadığını iddia etti. “Yapılan incelemeler sonucu o gün evin elektriği varmış” diyen Dönmez'e Kılıçdaroğlu'ndan sert tepki geldi.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kemal Kılıçdaroğlunun kesilen elektiriği hakkında sosyal medyadan açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun evindeki elektriğin açık olduğunu iddia eden Dönmez, “Sn. Kılıçdaroğlu o gece elektrikler gerçekten kesik miydi? Kendinizi yine isteyerek ve bilerek karanlığa mı gömdünüz? Yapılan incelemeler sonucu o gün evin elektriği varmış. Ve o gün o evde elektrikler olduğu halde ışıkları neden açmadınız?” ifadelerini kullandı.
  Sn. Kılıçdaroğlu o gece elektrikler gerçekten kesik miydi? Kendinizi yine isteyerek ve bilerek karanlığa mı gömdünüz?


Yapılan incelemeler sonucu o gün evin elektriği varmış. Ve o gün o evde elektrikler olduğu halde ışıkları neden açmadınız? — Fatih Dönmez (@fatih_donmez) April 24, 2022
KILIÇDAROĞLU’NDAN YANIT

Dönmez’in bu yöndeki iddiası CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, alıntılayarak yanıtladı.

“Erdoğan’ın enerji bakanı budur. Beceriksiz, yalancı, kelime cambazı” diyen Kılıçdaroğlu, Dönmez’e, “Ey bakan, bu yazdığın yalansa, hemen istifa edecek misin? Sizi gidi algıcılar sizi. Beşli çete milleti soymaya devam etsin diye her şeyi yaparsınız. Soydurmayacağım!” şeklinde seslendi.
  Erdoğan’ın enerji bakanı budur. Beceriksiz, yalancı, kelime cambazı. Ey bakan, bu yazdığın yalansa, hemen istifa edecek misin? Sizi gidi algıcılar sizi. Beşli çete milleti soymaya devam etsin diye her şeyi yaparsınız. Soydurmayacağım! https://t.co/djk7HlA0id — Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) April 24, 2022
CHP VİDEO PAYLAŞMIŞTI

21 Nisan’da; CHP’nin resmi sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu ailesinin elektriğinin kesildiği anlara ait video paylaşılmıştı.

Paylaşılan video şöyle:
  Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Sayın Selvi Kılıçdaroğlu’nun ev elektriği, yetkililer tarafından kesildi. pic.twitter.com/HTYqad9mqi — CHP (@herkesicinCHP) April 21, 2022
BAKAN BU KEZ ZİYARET ETTİĞİ EVİ İŞARET ETTİ

Kemal Kılıçdaroğlu, dün eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Ankara’da dört aydır evinde elektrik olmayan Güllü Demir ve 3 çocuğunu ziyaret etmişti. Dönmez, daha sonra bir açıklama daha yaparak Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği evin ‘borcundan dolayı elektriğinin kesik olmadığını’ iddia etti. Dönmez, bir sonraki açıklamasında, “Dün gittiğiniz evde yapılan tespitler ve abonelik kayıtlarına göre ilgili abonenin 23.04.2022 itibariyle borcundan dolayı elektriğinin kesik olmadığı tespit edilmiştir” ifadelerini kullandı.
  Dün gittiğiniz evde yapılan tespitler ve abonelik kayıtlarına göre ilgili abonenin 23.04.2022 itibariyle borcundan dolayı elektriğinin kesik olmadığı tespit edilmiştir. https://t.co/3E65OHXhcB — Fatih Dönmez (@fatih_donmez) April 24, 2022
NE OLMUŞTU?

Zamları protesto etmek için faturalarını ödememeleri sebebiyle elektrikleri kesilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlunun evinden paylaşılan fotoğraflarda, Kemal Kılıçdaroğlunun çalışmalarını gaz lambası ışığında yürüttüğü görüldü. Yaklaşık 3,5 aydır faturasını ödemeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Selvi Kılıçdaroğlu’nun elektriği kesildi. Elektrik kesintisinin ardından gaz lambası ışığında açıklama yapan Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. KDV’nin sıfırlanması çağrısında bulundu. Zamların geri çekilmesini talep eden Kılıçdaroğlu ve Selvi Kılıçdaroğlu’nun evinden paylaşılan fotoğraflarda ikilinin gaz lambası ışığında yemek yiyip çay içtiği görüldü. Kılıçdaroğlu’nun yine aynı ışıkla notlarını aldığı fotoğraflar paylaşıldı.

Son güncelleme: 22:34 24.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı