• Turkhane Logo

CHP kadın muhtarlarla buluştu

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapılan “Kadın Muhtarlarımızı Dinliyoruz” programında İstanbul’un kadın muhtarları bir araya geldi.

15:52 04 Ocak 2020 Cumartesi
CHP kadın muhtarlarla buluştu
CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapılan “Kadın Muhtarlarımızı Dinliyoruz” programında İstanbul’un kadın muhtarları bir araya geldi.



Toplantıya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılıyor.

Kaftancıoğlu, sosyal adalet ve toplumsal cinsiyet eşitliği konulu toplantıda, “Kadın ve yerel yönetimler perspektifinden konuşarak, sorunları kadın muhtarlardan dinleyerek çözümleri hayata geçirmeyi diliyoruz” diyerek konuşmasına başladı. Kaftancıoğlu şöyle konuştu:


‘1080 KADIN MUHTAR VAR, EN ÇOK KADIN MUHTAR İSTANBUL’DA’ 

“Demokrasinin tecelli ettiği ilk yer olan mahallelerde, sizlerin tecrübe tespit ve önerileri genel ve yerelde tespit yapan tüm siyasetçiler için yol gösterici olmalı. Mahallerinizde yaptığınız çalışmaları dikkatle takip ediyoruz. Sizlerin kısa ve uzun vadededeki çalışmalarınızı hayata geçirmeyi umuyoruz.

2014 yerel seçiminde muhtarların sadece 674’ü kadınken bugün 1080 kadın muhtar var. Bitlis, Muş, Sinop, Şanlıurfa dışında her ilimizde kadın muhtar var. Daha alınacak çok yolumuz var. En çok kadın muhtar İstanbul’da var. Kadıköy’de kadın muhtar sayımız erkeklerden daha fazla.

Bu toplantıyı değerli ve anlamlı kılacak olan en önemli unsur sizleri dinleyen, anlayan, somut çıktılar elde ederek bir anlayışın burada olmasıdır. Bu bağlamda Türkiye’de ve dünyada bu anlayışı temsil eden Genel Başkanımıza ve İstanbul’u bu anlayışla yürüten Ekrem Başkanımıza teşekkür ederiz.”

Canan Kaftancıoğlu’ndan sonra konuşmasına başlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

‘YEREL DEMOKRASİ OLMADAN ŞEHRE HUZUR GELMESİ MÜMKÜN DEĞİL’ 

“İstanbul’un sesini dinlemek istiyorsanız, 16 milyon İstanbullu’nun seçilmiş kişilerini dinlemek zorundasınız. Kadın muhtarların ağırlanması fikri çok değerli. Demokrasi, yerel demokrasi olmadan bir şehre huzurun gelmesi mümkün değil. Demokrasiyi bir nefes gibi görüyorum, özgürlüğün olmadığı bir ortamda yaşayamam.

Ülkemizde sadece 50 muhtardan 1’i kadın. Çok düşük bir oran. Her noktada bu eşitsizlik konusu söz konusu. Bütünüyle bu alanlarda, kadına hak ettiği idari yetkiyi vermediğimiz takdirde dünyanın hiçbir ülkesiyle rekabet edemeyiz.”

Son güncelleme: 15:52 04.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı