• Turkhane Logo

CHP ile HDP’nin gündemi ‘prompter’

CHP ile HDP’li siyasetçiler, miting meydanlarında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuşmasına ara vermesini gündeme getirdi.

17:45 04 Haziran 2018 Pazartesi
CHP ile HDP’nin gündemi ‘prompter’
CHP ile HDP’li siyasetçiler, miting meydanlarında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuşmasına ara vermesini gündeme getirdi.

Erdoğan, dünkü Diyarbakır programı kapsamında katıldığı iftarda konuşma yaparken bir süre duraklamıştı. Cumhurbaşkanının konuşmasını okuduğu prompter’ın bozulduğu iddia edilmişti.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, bugün Van’daki mitinginde binlerce kişiye seslendi.

Erdoğan’ın konuşmasına değinen İnce, söz konusu videoyu seçmenlerine izletti. CHP’li aday, ‘sorunları camdan değil, candan konuşanların çözebileceğini’ söyledi.


‘Dünya o kadar güzel oldu ki…’

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da seçim çalışmaları kapsamında bugün Van’daydı.

Seçmenlerine hitap eden HDP lideri, “Erdoğan iki dakika öylece durdu. O iki dakikada dünya o kadar güzel oldu ki…” dedi.

‘Arıza değildi’

Öte yandan Erdoğan’ın miting programları öncesi sunum yapan Orhan Karakurt, yaşananın bir prompter arızası olmadığını iddia etti: “Cumhurbaşkanı ve prompter üzerinden algı yaratmaya çalışanlar, yine duvara tosladınız. İşte gerçek duyunca edebiniz varsa utanır ve susarsınız. Orda prompter falan bozulmadı. Vatandaşların önünde duran korumaların yerine tepki gösterdi, koruma başkanı Muhsin beye ‘Çekilsinler’ diye talimat verdi. En yakınında olaya şahit olan kişi olarak bilgilendirme yaptım.”
 

Son güncelleme: 17:45 04.06.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı