• Turkhane Logo

"Cesaretiniz varsa bundan sonra seçim yapmayacağız deyin"

Batman İl Kongresinde konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, HDP’li başkanlara yönelik operasyonlara tepki göstererek, ”Bundan sonra seçim yapmayacağız deyin” dedi.

17:55 11 Ekim 2020 Pazar
Batman İl Kongresinde konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, HDP’li başkanlara yönelik operasyonlara tepki göstererek, ”Bundan sonra seçim yapmayacağız deyin” dedi.


Koronavirüs tedavisinin ardından çalışmalara hız veren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Batman İl Kongresine katıldı. Burada partililere seslenen Babacan, pandemi tedbirleri, HDP’lilere yönelik operasyonlar, döviz kuru ve ekonomi, bölgedeki sıcak gelişmeler ve Kürt sorunu konularında AKP iktidarına yüklendi.

SALGIN YERİNE DOKTORLARLA MÜCADELE EDİYORLAR


AKP Hükumetinin pandemi yerine doktorlarla mücadele ettiğini söyleyen Babacan: “Beğenmedikleri bir fikirle karşı karşıya kaldıklarında hain yaftasını yakıştırıyorlar. Şu an ülkenin yarısı hain damgası yedi. Tabipler Birliği doğru söylüyormuş meğer halkımızın sağlığı onların sağlığına uymuyormuş. Kandırma gerekçesine ulusal çıkar bile dediler. Bu ülkenin halkının sağlığından daha büyük bir çıkar olmaz. Bir problemi olduğundan küçük göstererek onu yok edemezsiniz. Sağlıkla ilgili gerçek tablo ortaya konmalı problemin açıklanandan daha büyük olduğu anlaşılsın vatandaşlarımız ona göre davransın” dedi.

DAHA İYİ 10 HÜKUMET KURARIZ

Ekonominin gerçek verilerinin halktan gizlendiğini söyleyen Babacan: “Esnafa soruyorum aldığın mal geçen sene ne kadardı şimdi ne kadar diyorum. Yüzde otuz kırk elli. Devlet kaç diyor buna, yüzde 10. Öyle yüzde 10-11 artan hiçbir şey yok bu ülkede. Toplam milli gelirin enflasyonun gerçeği yansıtmadığını biliyorduk ama bu sağlık. Dürüst bir yönetim bunu yapamaz. Bütün bu ekibimizden şu andaki hükumetten iyi, on tane hükumet çıkarırız. Şu anki DEVA ekibi işini çok daha iyi bilen on tane bakanlar kurulu çıkarır. Türkiye’nin başarılı olduğu tek bir alan dahi kalmadı.

KAVALA DOSYASI

İktidar ve Anayasa Mahkemesi üyeleri arasındaki gerginliğe de değinen Babacan: “Anayasa mahkemesi üyelerine bile tehditler savuruluyor. Osman Kavala için bir dosya daha yetiştirdiler, tam bir hukuk garabeti. Yargımızın nasıl siyasi yöneticilerin amacına hizmet eder hale geldiğinin acı bir örneği.

KOBANİ OLAYLARI

Kobani olaylarının hükumetin baskı ve şantaj malzemesi olarak kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyleyen Babacan: “Bu iş oyuncak değil. Bir ülkenin yargısı böyle işleyemez. Seçilmiş siyasetçilerden bahsediyoruz, o seçilmişlerin arkasında halkın iradesi var. Bunu yok sayarak bir adım atamazsınız bu ülkede sandık anlamsızlaşır, seçimler anlamsızlaşır. Seçim oluyor vatandaş gidip oy veriyor üç ay sonra idari kararla seçilmiş belediye başkanı indiriliyor yerine atanmış birisi getiriliyor, o zaman seçimi neden yaptınız? Cesaretiniz varsa bundan sonra seçim yapmayacağız deyin” diye konuştu.

Cumhur İttifakı ortaklarıyla AKP’nin barışı baltalayan politikalar ürettiğini söyleyen Babacan: İktidar partisi ve peşlerine takıldıkları küçük ortaklar bu ülkeyi yanlış yerlere sürüklüyor, barışı birliği beraberliği bozuyorlar belli kesimleri uzaklaştırarak, bir başka kesimin oylarıyla ayakta kalmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

120 MİLYAR DOLARI KİBRİT ÇAKIP YAKTILAR

Ekonomiye dair açıklamalar da yapan Babacan sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Ekonomimiz küçülüyor, Pandemiden önce de ekonomi kötüydü. Çok sayıda esnaf iş yerini kapatmak zorunda kaldı. Küçük işletmeler büyük bir borç yükü altında kaldı. Hükümetin yaptığı tek şey borç ötelemek. Borcu öteliyor üzerine faizi ekleyip öteliyor. Mart ayındaki ödemeleri Eylül’e ertelediniz, işte Eylül geldi, Ekim geldi, zaten bu ayın ödemeleri var bir de ertelenen ayın ödemeleri geliyor. Ödeme yük iki katına çıkıyor. Gelir hanesi sıfır siz borç veriyorsunuz, borçlandırıyorsunuz. Biz döviz kuruna bakmıyoruz diyorlar döviz kurlarını belli bir noktada tutabilmek için Merkez Bankası’nın tam 120 milyar dolarını kibrit çalıp yakarcasına tükettiler ve hiçbir işe yaramadı. Baktılar olmuyor, Merkez Bankasına faiz arttır dediler, ne oldu? Hem kur arttı, paramız pul oldu, hem faiz arttı. Ve şu an kapı kapı dolaşıyorlar ‘Bir yerlerden döviz bulabilir miyiz?’ diye.”

Son güncelleme: 17:55 11.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı