• Turkhane Logo

Cem Uzan: Haziran 2023'te Türkiye'ye cumhurbaşkanı olacağım

Önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını söyleyen Cem Uzan, "Haziran 2023'te Türkiye'ye cumhurbaşkanı olacağım" dedi.

09:41 09 Haziran 2022 Perşembe
Cem Uzan: Haziran 2023'te Türkiye'ye cumhurbaşkanı olacağım
Önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını söyleyen Cem Uzan, "Haziran 2023'te Türkiye'ye cumhurbaşkanı olacağım" dedi.

Yurtdışında yaşayan Genç Parti kurucusu Cem Uzan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın seçimlerin normal tarihinde yapılması durumunda aday olamayacağını söyleyerek muhalefete erken seçim teklifini reddetmeleri çağrısında bulundu. Uzan ayrıca seçimlerde aday olacağını da söyleyerek 2023te cumhurbaşkanı olacağını ifade etti.

“İnanın Recep Tayyip Erdoğan dönemi bitiyor diyen Uzan, Seçim için sandık tarihi olan 25 Haziran 2023ü bekleyin. Erken seçime ‘hayır deyin. 12 ay sonra Erdoğanı davulla zurnayla emekli edin gitsin. Seçim 25 Haziran 2023te olacak ve Recep Tayyip Erdoğan dönemi bitecek, emekli olacak. Türkiye yeni bir sayfa açacak” diye konuştu.

GÖREV SÜRESİNİN DOLMASINA KALMIŞ 12 AY


Sözcüden Saygı Öztürke konuşan Uzan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın görev süresi, Anayasaya göre 25 Haziran 2023 günü bitiyor. 2018 yılının Haziran ayında 5 yıllığına seçilmişti. Anayasamızda ‘Erken seçim diye bir tabir, böyle bir kelime yok. Ben Anayasayı baştan aşağı defalarca okudum. Anayasa profesörlerine danıştım. Şimdi görev süresinin dolmasına kalmış 12 ay. CHP, İYİ Parti, HDP ve diğer muhalefet partileri hiç kimse elini kolunu kıpırdatmasın. 25 Haziran 2023teki normal süreci beklediğiniz taktirde Türkiyeyi ekonomik bir kaosa gittiği gibi, sosyal, politik ve yaşamsal bir kaosa götürmeden seçime götürün ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU, SADAT ENDİŞELERİNDE HAKLI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun SADATın önüne gitmesini, yeni Seçim Kanununun seçim kurulları oluşturulmasıyla ilgili düzenlemesini Anayasa Mahkemesine götürmesini ‘doğru bulduğunu söyleyen Uzan,  “Endişelerinden dolayı bunu yapıyor. Endişelerinde haklı ama endişelerinin çözümü erken seçime ‘evet demek değil. ‘Yapmıyorum. 25 Haziranda gel karşıma de. ‘Anayasa suçuna ben iştirak etmiyorum de. Ülkeyi 20 sene yönetmiş bir sene daha yönetsin ne olacak? Dolar 16 lira değil 26 lira olsun. Millet seçti. Ne yapıyorsa yapsın. Ondan sonra da yenisi gelecek düzeltecek” diye konuştu.

HAZİRAN 2023TE TÜRKİYENİN CUMHURBAŞKANI OLACAĞIM

“Televizyonda programa çıktığımda canlı yayında beni 24 saatte 100 bin kişi izliyor. Haftada 500-600 bin kişiye ulaşıyorum diyen Uzan, Millet de bana teveccüh gösterip oyunu verdiği takdirde hiçbir engel duramaz benim önümde. Ben cumhurbaşkanı adayıyım. Haziran 2023te Türkiyeye cumhurbaşkanı olacağım” ifadesini kullandı.

DEMİREL, ECEVİT, ERBAKAN, ERDOĞAN DA YASAKLIYDI

Uzan, ‘siyasi yasak konusunda ise şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bana, ‘Hakkınızda kesinleşmiş hapis cezaları var deniliyor. Diyenlere, ‘Bir dakika deyip şu karşılığı veriyorum: Süleyman Demirel de yasaklıydı. Başbakan, cumhurbaşkanı oldu mu? Oldu. Bülent Ecevit yasaklı mıydı? Yasaklıydı, başbakan oldu. Necmettin Erbakan yasaklıydı. Başbakan oldu. Recep Tayyip Erdoğan da yasaklıydı, başbakan ve cumhurbaşkanı oldu mu? Oldu. Ben de yasaklıyım. Başbakan değil, cumhurbaşkanı olacağım. Yasaklar, millet oy verdiği sürece kimsenin önünde engel olmuyor.”

Son güncelleme: 09:41 09.06.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı