• Turkhane Logo

Burhanettin Kocamaz yine aday olamıyor

Mersin İl Seçim Kurulu kararına göre Burhanettin Kocamaz aday olamıyor. Kocamaz için son kararı Yüksek Seçim Kurulu verecek

17:40 25 Şubat 2019 Pazartesi
Burhanettin Kocamaz yine aday olamıyor
Mersin İl Seçim Kurulu kararına göre Burhanettin Kocamaz aday olamıyor. Kocamaz için son kararı Yüksek Seçim Kurulu verecek

Mersin İl Seçim Kurulu tarafından İYİ Partiden adaylık başvurusu geç yapıldığı gerekçesiyle kabul edilmeyince Demokrat Partinin (DP) adayı olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamazın adaylığı, yine kabul edilmedi. Kocamazın adaylığıyla ilgili son karar, Yüksek Seçim Kurulunda (YSK) verilecek.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve İYİ Partinin 31 Mart yerel seçimi için adayı Burhanettin Kocamaz, evrakı İl Seçim Kurulu Başkanlığına başvurunun sona erdiği saat 17.00den 25 dakika sonra verilince aday olamadı. Bunun üzerine yapılan görüşmeler sonucu DP tarafından Pınar İvençin Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı çekilirken, Burhanettin Kocamaz aday gösterildi. Bazı kişiler ise Kocamazın adaylığına itiraz etti.

Mersin Seçim Kurulu, bu sabah, yapılan 5 ayrı itirazı değerlendirmek üzere toplandı. Toplantı sonucu itiraz haklı bulunarak, Kocamazın aday olamayacağı kararlaştırıldı. Burhanettin Kocamazın adaylığıyla ilgili son karar, YSKda verilecek.


Öte yandan Mersin İl Seçim Kurulunun bu kararı üzerine, adliye önünde bekleyen partililer, gelişmelere tepki gösterdi.

Ne olmuştu?

Burhanettin Kocamaz evrakı İl Seçim Kurulu’na geç teslim edildiği için İYİ Parti’den Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olamamıştı. Kocamaz daha sonra Demokrat Partiden (DP) aday olmak için başvurmuştu.

Son güncelleme: 17:40 25.02.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı