• Turkhane Logo

"Bunlar çok ah aldılar. Milletin ahını alanların sonu hayır olmaz"

İktidarı ekonomi ve Berat Albayrak’ın istifası üzerinden eleştiren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Milletin ahını alanların sonu hayır olmaz” dedi.

19:56 15 Kasım 2020 Pazar
İktidarı ekonomi ve Berat Albayrak’ın istifası üzerinden eleştiren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Milletin ahını alanların sonu hayır olmaz” dedi.


Partisinin il ve ilçe başkanlarıyla bir araya gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP ve Saray’ın ekonomi ve adalet politikalarını sert bir dille eleştirdi.

Hükumeti halkın korkuları üzerinden iktidar kurmakla eleştiren Davutoğlu, “İktidar için kötü bir haber. Korksunlar, biz korkmayacağız, iktidar sahipleri korksunlar. Başta Sayın Erdoğan olmak üzere saraya kapanan, halktan kopan, halkın hissiyatından, derdinden kopan iktidar sahipleri gittikçe tabanda Gelecek Partisi’ne yönelik ciddi bir kayma olduğunu görüyorlar” dedi.


GİDİŞ BİR HAYIR ELHAMDÜLİLLAH

Berat Albayrak’ın istifa şekli üzerinden Erdoğan ve AKP’ye yüklenen Davutoğlu:”Bu istifa yöntemi yeni bir teamül halini aldı. Siyasi şantaj yapmak isteyenler istifalarını makama sunmadan, kamuoyuna çıkıp mertçe bir basın toplantısıyla paylaşmadan, sosyal medyadan paylaşıp bir dalga oluşturmak istiyorlar. Problem ne biliyor musunuz? Bunlar çok ah aldılar. Milletin ahını alanların sonu hayır olmaz. Sayın Bakan “Allah sonumuzu hayreylesin” derken bir de üstü kapalı bir felaket senaryosundan bahsediyor. Senin gitmen başlı başına bir hayır, elhamdülillah!” diye konuştu.

BU NASIL HUKUK

Ahmet Davutoğlu konuşmasının devamında ise şunları kaydetti: “Bu programda ne yazdıysak Sayın Cumhurbaşkanı yeni hatırlamış, onları kullanmaya başladı. Diyor ki; “Ekonomide güven için hukuk ve adalet lazım” Günaydın! Hala kanalları tek tek arayıp Gelecek Partisi hakkında yayın yapılmaması için baskı uyguluyorlarsa bu nasıl demokrasi? Kavala örneğinde olduğu gibi öğlen bırakılıp, akşam başka bir davayla yeniden tutuklama nasıl bir hukuk? Ve Türkiye’nin en kaliteli üniversitesini kapatan bir anlayış nasıl bir demokrasi nasıl bir adalet getirir?”

FAİZİ ARTIRACAKLAR

Hükumetin ekonomi politikalarını da eleştiren Davutoğlu faiz politikasıyla ilgili de şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı ‘acı reçete’ diyor. Ne demek acı reçete biliyor musunuz? Faizler muhtemelen en az 400 baz puan en artırılacak. Neden? Çünkü faiz görünüşte yüzde 10 civarında ama arka kapı operasyonlarında yüzde 15 civarında. Şimdi resmi rakamı yüzde 20’lere çıkaracaklar.”

Son güncelleme: 19:56 15.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı