• Turkhane Logo

Buldan'dan Bakan Soylu'ya: Salı günü daha fazlasını açıklayacağım

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Bakan Soylu'nun açıklamalarının ardından verdiği yanıtta, "Ben Salı günü grup toplantımızda daha fazlasını açıklayacağım." dedi.

12:36 21 Şubat 2021 Pazar
Buldan'dan Bakan Soylu'ya: Salı günü daha fazlasını açıklayacağım
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Bakan Soylu'nun açıklamalarının ardından verdiği yanıtta, "Ben Salı günü grup toplantımızda daha fazlasını açıklayacağım." dedi.


HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İçişleri Bakanı Süleyman Soyluya Twitter üzerinden yanıt veri.

Buldan, İçişleri Bakanının dün akşam katıldığı programda gösterdiği resimlerin tamamı çözüm sürecinde Erdoğan’ın bilgisi ve onayı ile gittiğimiz Kandil fotograflarıdır. Ben Salı günü grup toplantımızda daha fazlasını açıklayacağım. ifadelerini kullandı.
  İçişleri Bakanının dün akşam katıldığı programda gösterdiği resimlerin tamamı çözüm sürecinde Erdoğan’ın bilgisi ve onayı ile gittiğimiz Kandil fotograflarıdır. Ben Salı günü grup toplantımızda daha fazlasını açıklayacağım. — Pervin BULDAN (@PervinBuldan) February 21, 2021

SOYLU NE DEMİŞTİ?

A Haberde Gündem Özel programında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şunları söylemişti:

Onu arıyor diyor ki Ben terör örgütüne katılmak istiyorum, sizin telefonunuzu bana verdiler. Söylediği cümle şu Benim başımı belaya mı koyacaksın, telefonda böyle şeyleri konuşma, şuraya gel. Onun evinde biraz kalıyor ve ardından onun yol göstermesiyle terör örgütüne katılıyor. Zaten birçoğunun böyle olduğunu bu yöntemlerle ya ilçe başkanları ya il başkanları il yöneticileri ya belediye başkanları ya belediye meclis üyeleri, bunlarla beraber, açık alan yapılanmalarıyla bunu gerçekleştiriyorlar. Ardından Garada eğitimlerini alıyor. Bazen Mahmura gidiyor bazen geliyor. En nihayetinde Garadan Mahmura gidileceği söyleniyor. Sivil kıyafetli olan ve birkaç zamandır da orada kaldığını gördüğü birisiyle beraber arabaya biniyorlar Garada. İşte ne kadar kaldığını söyledikten sonra yanındaki Bunu tanıdın mı? diyor. Hayır tanımadım. diyor. Bu Dilan Dirayet Taşdemir. diyor. HDP Ağrı Milletvekili. Garaya geliyor. Garada kaldıktan sonra Mahmura geçiyor. Mahmura da bu arabayla beraber gidiyorlar.

Son güncelleme: 12:36 21.02.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı