• Turkhane Logo

Buldan: Ne kapanması, iktidarın parçası olmaya geliyoruz

Tekirdağ’da "Demokrasiye Çağrı" mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "HDP'yi kapatmaya sizin gücünüz yetmez. Ne kapanması, biz iktidarın bir parçası olmaya geliyoruz" dedi.

09:14 08 Kasım 2021 Pazartesi
Buldan: Ne kapanması, iktidarın parçası olmaya geliyoruz
Tekirdağ’da "Demokrasiye Çağrı" mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "HDP'yi kapatmaya sizin gücünüz yetmez. Ne kapanması, biz iktidarın bir parçası olmaya geliyoruz" dedi.


Tekirdağ’da düzenlenen “Demokrasiye Çağrı” mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisi hakkında açılan kapatma davasına dikkat çekip “HDP’yi kapatmaya sizin gücünüz yetmez. Ne kapanması sevgili arkadaşlar, biz bu ülkeyi yönetmeye geliyoruz, biz iktidarın bir parçası olmaya geliyoruz” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, konuşmasına alanda bulunanları selamlayarak başladı. “Demokrasiye Çağrı” deklarasyonunu 27 Eylül tarihinde yayımladıklarını hatırlatan Buldan, “Bu deklarasyon HDP’nin ilkelerini, tutumunu açıklayan, bir sonraki döneme damgasını vuracak olan bir belgedir. HDP’nin seçimlerden sonra bu ülkede demokratik iktidarın bir parçası haline gelmesinin gerçekleştirecek olan bu tutum belgemizi, mitinglerle pekiştirmeye çalışıyoruz” dedi.


‘HDP’Yİ KAPATMAYA GÜCÜNÜZ YETMEZ’

MHP’nin yatıp kalkıp “HDP” dediğini söyleyen Buldan, “Rüyalarında bile HDP’yi görüyorlar. Her gün HDP’li milletvekillerini hedef gösteriyorlar. HDP olmasa inanın ki bunların konuşacak, günden yapacak hiçbir şeyleri olmayacak. Açlık, yoksulluk umurlarında değil. Kadınlar katlediliyor, bunların umurunda değil. Varsa yoksa HDP. Tek gündemleri HDP olduğu için kapatma davası açtılar. HDP’yi kapatmak için hazırladıkları iddianame içerisinde gerçekle alakalı hiçbir somut şey yok. Hepsi vekillerimizin yaptıkları konuşmalar, vekillerimizin halkımızla buluşmaları. HDP kapatılacak bir parti midir? Hayır, HDP’yi kapatmaya sizin gücünüz yetmez. HDP, dünyanın her yerinde kök salmış, filizlenmiş, Türkiye’nin geleceğine cesaret veren, umut dağıtan partidir. İşte bu yüzden hiç kimse HDP’yi kapatmak için uğraşmasın. Bunun sonucu elbette ki bir hüsran olacaktır

Ne kapanması ya sevgili arkadaşlar, biz bu ülkeyi yönetmeye geliyoruz yönetmeye. Biz iktidarın bir parçası olmaya geliyoruz. Siz hâlâ HDP’yi kapatmaktan bahsediyorsunuz. HDP’yi kapatmak isteyenler gelsinler bu meydanlara baksınlar. Halkların, kadınların, gençlerin partisine nasıl sahip çıktığını görsünler. Onların derdi HDP’yi engellemek.”

MHP’Lİ VEKİLE: ÇÜRÜMÜŞ ZİHNİYETİN TEMSİLCİSİ

Edirne Cezaevi’nde tutulan Selahattin Demirtaş ve Abdullah Zeydan’a miting alanından selam gönderen Buldan, “Geçen gün haddini aşan iktidarın küçük ortağının bir milletvekili ‘Cezaevinde çürüsün, ölsün’ diye bir açıklama yaptı. Esas çürümüş olan sizin zihniyetinizdir, sizin anlayışınızdır. Her gün cezaevlerinde mafya babalarını ziyaret ediyorsunuz. Her gün kendi bakanlarımız mafya babalarını ağırlıyor. Bu ülkeye barış gelsin diye, bu ülkeye demokrasi gelsin diye, adalet gelsin diye, hak hukuk gelsin diye 5 yıldır cezaevlerinde haksız bir şekilde tutulan arkadaşlarımıza laf söylemek hadsizliğini gösteriyorsunuz. Söylediklerinizi misliyle size iade ediyoruz. Hiç kimse merak etmesin; Selahattin Demirtaş da Abdullah Zeydan da Figen Yüksedağ da Gültan Kışanak da Sebahat Tuncel de çıkacak. Kimse zannetmesin ki Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ sahipsizdir. Milyonlar bu insanların arkasındadır” diye konuştu.

 

Son güncelleme: 09:14 08.11.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı